.

El plenari aproba una moció a favor de que l'EOI disposi de la tercera planta

El plenari aproba una moció a favor de que l'EOI disposi de la tercera planta

La tercera planta de l’Escola Oficial d’Idiomes, a l’edifici de la Chartreuse, segueix generat debat i disputes. El PP tarragoní ha dut al plenari d’aquest dilluns una moció on segueix defensant i remant a favor de la pròpia escola per tal que hi pugui donar ús, quan la Generalitat pretén traslladar-hi les dependències del Departament d’Economia per tal d’estalviar lloguer en un altre indret, ara que haurà de fer front al deute de gairebé 17 milions d’euros amb l’Ajuntament, que va assumir el cost de les obres efectuades.

Els populars han presentat aquesta moció al plenari de l’Ajuntament de Tarragona, i una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya, per demanar a la Generalitat que destini la tercera planta de l’Escola Oficial d’Idiomes a dependències per a la pròpia escola i no per a traslladar les d’Economia, proposant que ho faci a un altre lloc, a l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra a Les Gavarres. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable de la resta de partits a excepció de CiU que, en defensa de la postura del govern català, ha votat en contra.

Jordi Roca (PP) havia demanat als altres grups polítics “unanimitat” recordant que “l’Escola Oficial d’Idiomes pertany als ciutadans de Tarragona, i per això tenen dret a gaudir de tot l’edifici en la seva concepció inicial, és a dir, amb els equipaments que s’havien previst des d’un principi, amb la tercera planta inclosa”. Ha agraït els vots favorables i ha lamentat que CiU “voti en c0ntra de l’interés de Tarragona”.

El popular entén que “l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra a Les Gavarres es troba buida i abandonada des del 2011, i per tant és un equipament que perfectament pot ser utilitzat per a altres usos, com per exemple per ubicar les dependències del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya, i per això volem instar al Govern a que ho valori i s’oblidi d’una vegada de retallar l’EOI de Tarragona; és ridícul tenir dependències abandonades i retallar serveis als ciutadans” considera.

CiU defensa els interessos de la Generalitat

Per part de CiU, Victòria Forns, recorda la “insistència” del PP que ja va dur a plenari al novembre una altra moció simular o “idèntica”. Tot i així la convergent comenta que no s’ha parlat de servei ni qualitat pel que fa a l’edifici de les Gavarres proposat, igual que ha manifestat Arga Sentís (ICV-EUiA) que considera que “calen unes bones condicions” tot i que considera que és la Generalitat “qui s’ha de buscar un emplaçament alternatiu”.

Forns també ha dit que fer l’escola en un nou edifici hauria costat molt menys que restaurar un espai emblemàtic com la Chartreuse i que cal fomentar l’estalvi i ha apostat per “usos compartits que tan es defensen en aquest Ajuntament”, el que ha estat refusat per Sentís donades les dades confidencials del departament d’Economia si compartís espai amb l’EOI a la mateixa planta. Tot i així Forns considera que l’escola no perd en qualitat, cosa que ha posat en dubte Roca.

Sense aquesta planta, els populars critiquen que l’EOI de Tarragona “no disposa de la gran biblioteca que es mereix i es va prometre, així com d’una sala d’actes, sala de professor, aula d’autoaprenentatge, i totes aquelles unitats que van configurar el projecte constructiu” ingredients que sí “li donaran qualitat”.

Finalment, Carme Crespo (PSC) ha dubtat sobre l’estalvi que pugui tenir la Generalitat quan assenyala que condicionar i adaptar aquesta planta costarà més de 200 mil euros.

Defensa de la Setmana Santa i la representació al Parlament

Mitjançant una altra moció, el PP ha proposat que l’Ajuntament demani que la Setmana Santa tarragonina sigui declarada festa d’interès turístic nacional després que ja tingui tal reconeixement per part de la Generalitat, obtenint els vots favorables del PSC i CiU, i l’abstenció d’ICV-EUiA.

En una tercera moció, el PP tarragoní ha instant a què la circumscripció electoral de Tarragona no perdi representació al Parlament de Catalunya amb la nova llei electoral. El líder dels populars, Alejandro Fernández, ha proposat que si la llei té un sistema mixte de votació, Tarragona sigui un districte electoral per tal de “no perdre pes” i dir a la Generalitat “ei, estem aquí!”. La moció ha estat aprovada tot i el ‘no’ d’ICV-EUiA.

Arga Sentís (ICV-EUiA) ha votat en contra recriminant a Fernández de “fer trampa” i que segueixi utilitzant Tarragona per argumentar el “victimisme respecte Barcelona” amb el que ell denomina “Barcelunya”, tot i que li ha donat la raó en que “és una vergonya que no tinguem llei electoral pròpia i s’apliqui l’espanyola, transitòria des de fa una pila d’anys”. I
ha fet referència a les desigualtats demogràfiques de diverses zones del territori on al no complir-se la premissa una persona=un vot, generaria un problema “injust” ha declarat.

Victòria Forns (CiU) ha comentat que la Generalitat impulsa debat sobre la llei electoral de forma oberta i acull suggeriments dels ciutadans. S’ha mostrat en contra de què Tarragona perdi escons, i per tant diputats, i representativitat, votant a favor de la moció.

Els socialistes també han votat a favor. L’alcalde ha declarat que “és un debat important” i que “cal defensar tots els municipis i una llei que sigui el més propera possible a la voluntat popular” i s’ha mostrat partidari “ferm” del sistema de comput mixte i que Tarragona no perdi cap diputat.