.

.

TOTS 21


Aquest ha estat l'últim ple del mandat. Foto. Cedida

Aquest ha estat l’últim ple del mandat. Foto. Cedida

Aquest dimarts 25 d’abril a les sis de la tarda a la sala de Plens del Consell Comarcal s’ha celebrat l’última sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal amb el qual pràcticament ja es tanca la legislatura actual.

La presidenta del Consell Comarcal, Rosa Maria Abelló, ha aprofitat l’informe de presidència per fer un breu resum del mandat i un tancament de la legislatura amb els consellers i conselleres.

Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la seu del consell
Pel que fa als tretze punts de l’ordre del dia s’han aprovat per majoria o unanimitat dels grups polítics presents. En aquest sentit, un dels punts per destacar és l’aprovació del punt 8 sobre el projecte tècnic per a la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp amb 28 vots a favor per part dels grups polítics comarcals: ERC-AM, JUNTS, PSC-CP, PP, ARA i C’s) i amb l’abstenció del grup comarcal CUP-AMUNT, que troba mancances en el projecte tècnic i presentarà al·legacions.

El projecte per a la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la seu del Consell Comarcal amb un cost de 76.813 €, preveu dotar una instal·lació fotovoltaica a sobre de la coberta dels edificis del Consell amb la finalitat de reduir la dependència energètica de tipus elèctric de la xarxa. Tot plegat, per tal de contribuir a la descarbonització de l’economia i reduir la despesa econòmica de l’ens comarcal a mitjà termini.

Ajuts individuals de menjador i transport adaptat
Els punts 10, 11 i 12 referent als convenis amb l’Ajuntament de Reus, les AFA’s i l’Ajuntament de Cambrils per la gestió d’ajuts individuals de menjador 2023-2024, la gestió del servei de menjador escolar 2023-2024 i la prestació del servei de transport adaptat per als anys 2023,2024 i 2025 han estat aprovats per unanimitat pels grups polítics presents.

El plenari ha acabat amb un torn de paraules de comiat per part de la presidenta del Consell Comarcal, la portaveu de la CUP-AMUNT, Laia Muntas i el conseller de JUNTS, Lluís Maria Castellví que es retira de la política activa.