Torna la Fira de La Selva del Camp a trepitjar carrer després d’haver-se suspès l’any passat degut a la pandèmia, un dels certàmens històrics no només de la regió, sinó de Catalunya, com destacava avui en l’acte inaugural la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. La Selva torna a poc a poc a la normalitat i la Fira n’és un exponent clar.
L’alcalde, Josep Masdeu, i la presidenta de la Diputació han procedit a donar per inaugurada la Fira en un acte celebrat al Castell del Paborde, amb la presència de nombroses autoritats, amb l’alcalde d’Almoster i director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Àngel Xufré, entre elles, a més de diputats, senadors i regidors.
Masdeu ha destacat en el seu parlament l’interès municipal ‘de superar la covid amb ambició, tenacitat, treball, valentia, compromís i amb fraternitat, la voluntat d’ajudar els altres, els que es troben en pitjor situació’. Masdeu ha detallat, al repecte, que el consistori seguirà repartint desenes de milers de mascaretes per què les famílies selvatanes s’estalviïn la seva compra, i ha recordat les ajudes a través de Creu Roja i el repartiment de verdures a la gent necessitada a partir de l’hort municipal.
L’alcalde ha recordat que durant la pandèmia l’Ajuntament no ha estat aturat quant a inversions: recentment es posava en marxa i s’inaugurava la millora de la carretera de La Selva a Almoster -amb una inversió de cinc milions d’euros feta per la Diputació-, a més de la remodelació amb bases sostenibles dels carrers i avingudes Joan Domingo i president Companys. Feia memòria l’alcalde que el consistori ha hagut de fer un nou Centre de Dia ja que el de la residència no es podia obrir degut a la pandèmia, i ha apuntat la voluntat futura d’enderrocar un vell edifici del casc antic per esponjar l’entorn de l’església de Sant Andreu. Altrament, es preveu la construcció d’un nou dipòsit d’aigua per poder emmagatzemar l’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona, fet que ampliarà la capacitat en més d’un 25% del volum.
En tot cas, Masdeu ha subratllat que l’obra més detacada del mandat serà l’ampliació de la residència de la gent gran, que passarà de 55 a 90 places, de les que 20 seran públiques. ‘Ja hi ha més de 50 persones en llista d’espera’, ha recalcat. Es tracta d’una obra valorada en tres milions d’euros que suposa aixecar una planta de l’edifici, que en el seu moment l’Ajuntament ja va preveu quan va planificar l’obra inicial. ‘Un poble que no progressa no té raó d’existir’, rematava l’alcalde.
Al seu torn, la presidenta de la Diputació destacava estar molt satisfecta ‘perquè la Fira estigui on ha d’estar, als carrers, places i al Castell’. Llauradó valorava la ‘diversitat’ d’activitats que presenta el certamen, que concideix en el temps amb la fi de les collites de l’avellana, el raïm i mentre ens trobem en plena collita d’olives i elaboració de l’oli. Justament l’oli del primer raig és de les ofertes més llamineres de la Fira que es pot veure als estands disposats al carrer Major.
Llauradó ha visitat especialment el taller de coworking situat al propi Castell, que rep la subvenció de l’organisme supracomarcal: ‘El que necessitem ara és, sobretot, activitat econòmica i en això destaco la feina de l’Espai Coworking’, ha afirmat.
Acabats els parlaments, ha comitiva de les autoritats ha fet la tradicional passejada amb els estands de la Fira, que s’allargarà fins diumenge a la tarda.
Consulteu la programació en aquest enllaç.
Jaume Garcia
Equip de redacció