La precampanya de cara a les eleccions del pròxim 24 de maig ha començat ja fa dies a Tarragona.
Els candidats han buscat diferents estratègies per sense estar en campanya poder fer veure quins són els seus programes i les seves intencions.
Alejandro Fernández, candidat del PP, ha triat uns “flyers” a les bústies de Tarragona i rètols als carrers amb una Gamba i una beguda que recorda certament una campanya d’una beguda de cola amb un toc d’Andy Warhol
L’original idea de Fernández, no ha tingut un seguiment de les altres forces que de moment encara no hi han empaperat els carrers de la ciutat.
On sí que ha començat de ple la precampanya és a les xarxes socials. La utilització del Facebook o del Twitter per part dels candidats és força habitual per expressar opinions, molts cops en calent, i fer arribar la seva versió de forma directe i també massa vegades amb un toc personal.
L’últim crit però és el Youtube. Els dos principals partits ara mateix a la ciutat, amb el permís del PP, CiU i PSC han triat el canal de vídeo per començar a projectar els seus candidats.
L’Alcalde i cap de llista del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, surt en diferents indrets de la ciutat explicant les millores que s’ha produït en els darrers anys i les que li agradaria fer. “Converses amb la Tarragona Positiva” són vídeos curts de màxim un minut i on es parla des del Pont del Diable fins al Teatre Tarragona. Ballesteros manté un to proper en les converses amb diferents protagonistes de la ciutat.
Un estil semblant al de Ballesteros l’ha triat el líder convergent, Albert Abelló. Després de definir el seu logo, Abelló aposta ara al seu canal de You Tube pel “Bon dia, Tarragona”. Són converses d’ascensors (elevator pitch) d’aquelles on altres parlarien del temps, Abelló decideix buscar el toc àcid i en menys d’un minut (com Ballesteros) expressar en cada viatge d’ascensor fins a la planta 7, quina és la seva visió de la jornada. El concurs de Drag Queens o la conferència de l’Alcalde són dos dels vídeos que ja ha penjat el candidat convergent.
Les dues idees força semblants però completament diferents parteixen de la idea que si allò que vols explicar no ho pots fer amb menys d’un minut no és un bon concepte.
Equip de redacció