.

.

TOTS 21

Pins de comitès olímpics com Croàcia, Itàlia o França són alguns dels objectes més preuats. Foto: David Aymerich.

Petites joies. Petites peces de col·leccionista són les estan causant sensació entre els voluntaris i més avispats dels Jocs. Concretament petits pins dels diferents comitès olímpics participants són els objectes més buscats a l’esdeveniment. Unes relíquies a dia d’avui desconegudes i que són difícils d’aconseguir.

Josep Maria Jornet, assistent xòfer del visepresident del Comité Olímpic Internacional dels Jocs, relata que és un fet poc conegut però els voluntaris comencen a guardar un dels millors records dels Jocs. «De vegades, costa una mica trobar-los, d’altres has de perseguir un membre d’una federació perquè pugui aconseguir-lo».

D’esquerra a dreta, els voluntaris responsables Joan Farré, Jordi Parisi i Josep Maria Jornet. Foto: David Aymerich.

Jordi Parisi és el xòfer del president del Comité Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, tot i que el pin d’Espanya el va conseguir a través d’un altre membre de la delegació. Per la seva banda, Joan Farré ha sigut el xòfer del president de la Federació Internacional de Piragüisme, José Perurena, i també s’ha animat a col·leccionar aquestes petites peces.

Cada vegada queden menys dies de Jocs i «el truc és trobar membres d’una federació amb una motxilla», explica Jornet. «Aquests sempre en porten». Ull, doncs, ja que el souvenir més preuat dels Jocs segurament seran aquests desconeguts pins.

David Aymerich