.

Avui s’ha presentat la Mitja Marató de Tarragona

El diumenge 26 de novembre els carrers de la ciutat viuran novament la 26a Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10 K, que enguany estrena el nom de Memorial Marbel Negueruela per recordar qui va ser consellera d’Esports de l’Ajuntament.

El canvi d’un dels trams del recorregut, que no passarà pel passeig Marítim a causa de les obres de construcció de la passarel·la que enllaçarà amb el Balcó del Mediterrani, és una altra de les principals novetats d’aquesta edició. La cursa s’ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa a la Sala dels Tarragonins Il·lustres de l’Ajuntament de Tarragona.

La sortida i l’arribada tornarà a situar-se a l’avinguda Vidal i Barraquer. Els atletes que completin els 21 quilòmetres del recorregut passaran per algunes de les principals vies de la ciutat com al Rambla Nova, l’avinguda Ramón y Cajal, l’antiga Nacional 340, el Moll de Costa o el passeig de l’Escullera. Els corredors de la cursa de 10 quilòmetres faran una versió reduïda d’aquest circuit, que enguany s’ha modificat a causa de les obres a la franja marítima de la ciutat.

En total s’espera la participació de prop de 3.000 atletes, 2.000 a la mitja marató i els altres 1.000 a la cursa de 10 quilòmetres, una xifra similar a les anteriors edicions. Les inscripcions continuen obertes al web http://www.mitjatarragona.cat/.

El mateix dia 26 de novembre s’iniciarà el 17è Certamen Fotogràfic Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb la participació d’uns 60 de fotògrafs professionals i aficionats.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha remarcat la importància del canvi de nom per recordar qui fou responsable d’esports, traspassada a principis d’aquest any: “Volem reconèixer la tasca de Marbel Negueruela, reconeguda tant pel teixit esportiu de la ciutat i el territori com pels companys del Patronat Municipal d’Esports”.

Vedrina també ha destacat la importància de la consolidació de la Mitja Marató tarragonina en un context de proliferació de curses arreu del territori: “Tenim una activitat que sempre ha prioritzat la qualitat enlloc de la quantitat i, tanmateix, continuem aplegant una gran quantitat de corredors. En un context en què les ofertes de running s’han multiplicat centrem bona part dels esforços a tenir la màxima cura dels detalls”.

Prop de 300 persones voluntàries col·laboraran un any més amb la competició ajudant de manera important en diverses tasques logístiques com els avituallaments, el repartiment de dorsals i dels refrigeris posteriors a la cursa, etc. Els voluntaris i voluntàries provenen en bona part, de diversos col·lectius: voluntaris del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Vespa Club, Associació de Veïns del port, Agrupació Els Elàstics, Club Atletisme Tarragona, Club Gimnàstic de Tarragona, Fisioteràpia Més Natural i Bruma Clínic Fisioteràpies.

La Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10 K Memorial Marbel Negueruela està organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i compta amb el patrocini de Repsol i Caixabank, a més de la col·laboració de Carrefour, Velarte, Exclusivas Germo, Ford Tarraco Center, OXD, Port de Tarragona, Wala, Ematasa, Coca-Cola, Automatic Tarraco, Damm-Veri i Ruzafa.

L’avituallament, a càrrec d’Ematsa

Paral·lelament, aquest dilluns s’ha signat un conveni que formalitza que l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) s’estrenarà enguany com a col·laborador de la Mitja Marató. En concret, l’empresa d’aigües de Tarragona repartirà 4.000 ampolles de 50cl. d’aigua de l’aixeta embotellada per Ematsa per l’avituallament d’arribada; un punt d’hidratació a la meta amb gots individuals i personalitzats amb el nom de la cursa; i 2.500 gots personalitzats.