La primera trobada TIC Synergy ha reunit aquest dimarts a firaReus a una cinquantena de professionals d’empreses tecnològiques del territori i diferents famílies formatives la URV. La sessió, impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i la Universitat Rovira i Virgili, tenia per objectiu potenciar la captació, retenció i ocupabilitat del talent URV al territori. Una de les vies per fer-ho són les pràctiques que permetin desenvolupar temàtiques de treballs de final de grau o màster aplicant reptes reals de les empreses. La sessió ha servit també per posar en comú les necessitats de talent, propostes de millora sobre continguts formatius, pràctiques en empresa i col·laboracions en formacions i projectes. En aquest sentit, en la primera edició de TIC Synergy s’ha constatat que cal agilitzar la gestió de convenis de pràctiques i teixir col·laboracions directes entre empresa i universitat, tant en l’àmbit professional com de la investigació.
El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha remarcat la importància de comptar per primera vegada a la sessió amb docents de facultats no únicament tecnològiques. “Sabem que actualment els professionals necessiten una formació digital potent, també aquells que surten d’estudis no tecnològics. Per això la col·laboració entre el sector tecnològic del territori i la URV és essencial i avui hem fet un pas endavant en aquest sentit”, ha explicat.
Per la seva banda, Ercilia García, vicerectora de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, ha destacat el valor de la trobada per “obrir noves vies de comunicació directes entre Universitat i Empresa”.
Tant des del TIC Sud com des de la URV s’ha destacat la voluntat de col·laboració i entesa per obrir noves vies de treball conjuntes que reforcin al territori. La I TIC Synergy arriba després de l’èxit del primer Speed Dating TIC Sud & ETSE URV, en el qual les empreses van poder presentar-se de manera directa a l’alumnat i presentar-hi propostes de treballs de final de grau. Experiències com aquestes tindran continuïtat i es busca també exportar el model a altres facultats de la URV.
Equip de redacció