La Fundació Gresol ha organitzatun dinar col·loqui a l’hotel Mas Passamaner amb l’expresident mundial del Grup Moët & Chandon (Louis Vuitton Moët Hennessy – LVMH Group), Xavier Ybargüengoitia. En aquesta trobada gairebé 80 empresaris i directives han assistit al col·loqui motivats per la magnífica trajectòria del conferenciant.
Aquesta nova cita empresarial ha servit per conèixer, de primera mà, com funcionen les marques de gran luxe a través de la xerrada ‘L’art de les marques de prestigi’. El ponent, que en els últims 20 anys s’ha dedicat al món del vi, a Moët-Hennessy España, i com a CEO d’States & Wines, la divisió de vins del grup Louis Vuitton Moët Hennessy, ha parlat de la importància de la indústria del luxe, de la qualitat i del valor que se li donen a aquests productes.
Concretament, Ybargüengoitia ha afirmat que “la indústria del luxe alimenta la reputació de qualitat de la indústria manufacturera Europea”, doncs les marques europees representen el 72% del mercat del luxe mundial. També ha afirmat que és un model de negoci orientat a la creació de valor i ha explicat la forta inversió en tecnologia que fan aquestes marques.
Per a Ybargüengoitia “el producte de luxe no es compra per la seva qualitat, que se li pressuposa, sinó que el comprador el que busca és comprar una idea, un somni”.
Nascut a Barcelona i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat d’aquesta mateixa ciutat. Xavier Ybargüengoitia també va cursar un PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) a l’IESE i ha completat diversos cursos i seminaris sobre estratègia, lideratge i màrqueting de productes de luxe a ESADE, on va diplomar-se en Direcció Financera i Control de Gestió, i en centres acadèmics de prestigi a Londres, Lausana (Suïssa) i Newport (EUA).
El directiu s’ha dedicat en els últims 20 anys al món del vi, a Moët-Hennessy España, i com a CEO d’States & Wines, la divisió de vins del grup Louis Vuitton Moët Hennessy. Anteriorment va ser conseller delegat de CPC Espanya (Grup Unilever) i va dirigir equips de Màrqueting i Vendes en empreses de gran consum com Bimbo, Agrolimen o Trinaranjus.
Autor del llibre “Creació de valor en la indústria vitivinícola”, publicat per la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de la qual és professor, i premiat per l’International Wine Challenge Industry Awards com la millor publicació sobre el món del vi de 2023 a Espanya.
Els col·loquis de la Fundació Gresol són trobades mensuals amb destacats convidats per posar a debat un tema d’actualitat i d’interès, preferentment, sobre economia i empresa. El següent serà el que protagonitzarà el 22 de gener l’empresari Pau Relat, president de Fira de Barcelona i de Fira Circuit, la societat que explotarà i gestionarà l’activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de l’1 de gener de 2025.
Equip de redacció