.

El concert de Porto Bello marca la principal novetat del programa que compta amb una setantena d’actes per a tots els públics que s’allargaran fins el dia 17

El concert de Porto Bello marca la principal novetat del programa que compta amb una setantena d’actes per a tots els públics que s’allargaran fins el dia 17

Altafulla ja ho té tot a punt per a la Festa Major de Sant Martí 2019, que se celebrarà de l’1 al 17 de novembre. El programa compta enguany amb una setantena d’actes per a tots els públics, i que, segons ha posat en valor el regidor de Festes, Àlex Cañas, “Altafulla té la gran sort de tenir unes entitats molt vives i gent participativa que t’ajuda i ho posa molt fàcil. Entre totes hem intentat fer una programació variada, mirant de cobrir el major ventall de sensibilitats i amb la intenció que tothom pugui participar de tots els actes”.

El concert dels altafullencs “Porto Bello” marca la principal novetat d’aquest programa de festes. Una actuació molt esperada al municipi, que se celebrarà aquest dissabte 2 de novembre, a les 23:30 hores, a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor. Els acompanyaran el grup de versions La Tropical en un concert que serà d’entrada lliure.

El grup altafullenc, guanyadors del premi Enderrok pel millor vídeo clip, portaran al seu poble melodies de gairebé tot el món, barrejant-les amb la música que farà ballar el públic a ritme d’ska, reagge, rumba, rock, punk, entre moltes altres.

Prèviament a l’actuació, la Festa Major de Sant Martí 2019 donarà el tret de sortida oficial dissabte al matí, a les 12:15 hores, amb el pregó de l’altafullenca Maria Noguera Figueras, mestra de la vila al llarg de 32 anys i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla.

Actes previs a l’inici de les festes, destaca la Cursa de Tardor de l’1 de novembre, la jornada de voluntariat ambiental amb la 8a edició del “Viu la platja!, que organitza l’Associació Mediambiental La Sínia, i el taller de cuina en família, de divendres 1 de novembre, en motiu de les Jornades Gastronòmiques sobre les plantes aromàtiques del Baix Gaià.

Com a actes més tradicionals, destaquen la Diada Castellera de Sant Martí, amb Colla Xiquets de Tarragona, Xics de Granollers i Castellers d’Altafulla (3 de novembre); els versots dels Diables Petits d’Altafulla i del Grup de Diables (3 i 11 de novembre); la cercavila del 9 de novembre, amb els Gegants i els Nans d’Altafulla, i amb la novetat enguany del Gat de foc d’Altafulla que el portarà el Grup de Diables Grans.; la Pujada del Pilar per les Escales (11 de novembre) i la rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia, i la degustació de la capa de Sant Martí.

Tota la canalla de la vila, amb fanalet, acompanya a Sant Martí pujant damunt d’un cavall, i costejat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música. L’inici del recorregut és a la cruïlla entre el carrer Mossèn Miquel Amorós i Corraló de l’Espinac, i finalitza a la Plaça del Pou.

Punts liles per la Festa Major de Sant Martí

Tal i com s’ha fet en les darreres festes, la regidoria de Polítiques de Gènere instal·larà un Punt Lila durant l’actuació de Porto Bello, la nit d’aquest dissabte 2 de novembre a l’Envelat del Parc del Comunidor, i també, per l’Empalmada del diumenge 10 de novembre. Aquestes carpes “punt lila” estan destinades a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics d’oci i festius.

Els castells des dels balcons de l’Ajuntament

Una vegada més, les regidories de Cultura i Festes han promogut una campanya perquè la ciutadania pugui veure els castells des de la balconada de l’Ajuntament, a la plaça del Pou. Si es vol veure la diada Castellera del dia 3 de novembre, cal participar en el sorteig de places enviant un correu electrònic a participaaltafulla@gmail.com.