La Diputació de Tarragona, a través de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del SAM, ha ofert una sessió tècnica de treball a Vilallonga del Camp per tal de donar suport als municipis petits que pateixen la presència de mosquit tigre. Diversos ajuntaments del territori, amb problemàtiques específiques causades per aquest insecte, s’han inscrit a la sessió de treball sobre el control i prevenció d’aquest mosquit.
L’objectiu principal de la jornada ha estat actualitzar els responsables i personal tècnic municipal sobre l’estat de la qüestió en relació al mosquit tigre, així com mostrar en directe, en sessió pràctica, on es pot trobar aquest insecte. A la sessió, també s’ha aprofundit sobre les actuacions més adients per reduir la densitat del mosquit, i disminuir, així, les molèsties que ocasiona a la ciutadania quan a les seves activitats diàries. En concret, s’han treballat els aspectes relacionats amb la prevenció, els tractaments antilarvaris, i la informació i sensibilització a l’àmbit domèstic. El taller ha finalitzat amb la simulació d’una diagnosi municipal. Aquesta pràctica ha servit per unificar criteris de mostreig i saber identificar les principals zones de risc per a la cria del mosquit tigre.
Actualment, des de la Diputació de Tarragona, s’està realitzant una diagnosi de les zones de risc de cria del mosquit tigre per tal d’elaborar plànols amb aquesta informació, tenir identificats els punts crítics i saber quines actuacions cal dur a terme. Una trentena de municipis de la demarcació s’han adherit a aquest servei, que es preu repetir per l’any vinent i que s’ampliarà amb actuacions d’informació i sensibilització a la ciutadania.