.

L'alcalde, Pere Granados, durant l'acte institucional de la Diada

L’alcalde, Pere Granados, durant l’acte institucional de la Diada

Un any més, Salou s’ha sumat als actes de la Diada Nacional de Catalunya amb tot una jornada matinal organitzada per la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament. El programa ha començat a les 10 del matí, a la Plaça de l’11 de setembre -al final del carrer Ciutat de Reus- amb la lectura del manifest commemoratiu de la Diada a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, en nom de la Corporació Municipal i a la que hi han assistit diversos grups polítics del Consistori.

Durant l’acte instituicional de commemoració, l’alcalde, Pere Granados ha destacat que la Diada “és una festa que té la voluntat de mantenir viva la identitat nacional, i apostar alhora pel progrés col·lectiu i el benestar, assegurant també la convivència, que ha estat una de les característiques de la societat catalana, basada en la integració i el respecte a la diversitat; que no nega que la identitat nacional sigui una sola i compartida per tots”.

Afegia que la construcció de Catalunya “passa per tenir més eines i capacitat per poder desenvolupar polítiques eficaces per a l’atenció ciutadana i la protecció social; per a la creació d’ocupació, per atendre les necessitats dels més desfavorits i dels col·lectius més vulnerables; i combatre les desigualtat, la precarietat i la pobresa; per reforçár el país com terra d’acollida que històricament ha estat un tret diferencial que ens ha enriquit; per lluitar contra la violència de gènere, les discriminacions i la intolerància; per solucionar les mancances en matèria de finançament i d’infraestructures que patim; i per donar un nou impuls al nostre progrés econòmic i la nostra identitat cultural”.

Posteriorment, ha començat l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova. Finalment han estat 53 les entitats i associacions de la ciutat, que en acabar el discurs, han realitzat la seva particular ofrena. Tot amenitzat per l’actuació del ball de bastons i el grup la Tarota.

En acabar, i als voltants de les 11 del matí, a la Plaça del Carrilet s’ha organitzat una audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla de Reus i amb la col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou.