.

.

TOTS 21


El Festival REC 2021 torna a les sales de cinema i ho fa amb una programació prèvia que s’allargarà durant tot el mes de novembre, abans del Festival, que enguany es duu a terme de l’1 al 8 de desembre. Durant aquest pròxim mes, els seguidors del festival tindran l’ocasió de conèixer diverses pel·lícules d’estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol que assumeixen la funció de donar el tret de sortida del festival i, alhora, de fer reflexionar als espectadors i espectadores sobre el mapa de noves realitats que ha despertat en la reconfiguració de l’esfera social i cultural després de la pandèmia.

En aquest context, els espectadors poden gaudir durant aquest novembre de quatre pel·lícules a CaixaForum Tarragona, que es projectaran els dimecres 3, 10, 17 i 24 de novembre a les 19:30 hores i d’una projecció especial del film ‘THE RETURN, LIFE AFTER ISIS’ d’Alba Sotorra, prevista pel dijous 25 de novembre a l’Antiga Audiència, a les 19 hores.

Cicle a CaixaForum Tarragona F*K* Reality; la realitat que ha generat la post-pandèmia

Enguany torna el cicle previ de projeccions del Festival REC, que s’allargarà tots els dimecres del mes de novembre a CaixaForum Tarragona. La temàtica de les pel·lícules que enguany faran d’avantsala del REC 2O21 —que seguirà amb aquesta temàtica també durant el festival— en aquest espai tenen un element en comú, i és que s’acosten a la realitat alterada que hem heretat després de la pandèmia, que es trasllada al món del cinema en forma de noves realitats, fake news i paisatges paral·lels.

El cinema, paradigma de l’escapisme i l’evasió, és alhora la pista de llançament de preguntes més profundes. I el REC, el Festival de cinema de la ciutat, agafa el relleu de les preocupacions i reflexions dels creadors contemporanis i dedica el seu programa especial a aquests nous mons de realitat, verídica o ideada, però sempre autèntica.

El cicle previ del Festival REC 2021 a CaixaForum Tarragona s’allargarà durant tots els dimecres de novembre i submergirà als espectadors en una proposta fílmica que ens parla d’una societat cada vegada més al·lucinada, en la qual les notícies han entrat de ple en el terreny d’allò que és increïble i, per tant, ficcional.

Aquesta és la programació prevista a CaixaForum Tarragona:

• 3 DE NOVEMBRE: ‘LIBERTAD’ (Espanya i Bèlgica, 2021). Dir: Clara Roquet. En aquesta sessió, comptarem amb la presència de la directora, Clara Roquet.

• 10 DE NOVEMBRE: ‘LAS GOLONDRINAS DE KABUL’ (França, 2019). Dir: Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mévellec.

• 17 DE NOVEMBRE: ‘EL EXTRAORDINARIO VIAJE DE CELESTE GARCIA’ (Cuba, 2019). Dir: Arturo Infante.

• 24 DE NOVEMBRE: ‘PARÍS, (VIBRANTS) ANYS 20’ (França, 2021). Dir: Elisabeth Vogler. Totes les sessions s’iniciaran a les 19:30 hores a la seu de CaixaForum Tarragona (Carrer Cristòfor Colom, 2) i ja es poden comprar els passis a través de la pàgina web de CaixaForum.

La imatge gràfica d’enguany

L’autoria del cartell d’enguany del Festival recau en Gerard Sierra, dissenyador gràfic, tipògraf i comunicador visual freelance. Es va formar a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (EADT) i al Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (EINA). Actualment treballa en tasques tipogràfiques (creació i costumització de tipografies, lettering i disseny editorial), il·lustració i projectes d’identitat gràfica (https://www.gerardsierra.com).

El projecte que ha resultat escollit enguany amb l’objectiu del Festival REC 2021 de posicionar-se com un acte festiu, una celebració no només del cinema sinó de la vida mateixa i del fet d’estar vius. La imatge gràfica d’enguany demostra com, després d’un any i mig de pandèmia, la cultura ha estat un refugi i ara és una celebració. Estem àvids de socialització, necessitem ser optimistes, obrir la ment al positivisme i sentir de nou la capacitat humana de celebrar.

Redacció