.

Imatge del plenari telemàtic del passat dijous. Foto: Ajuntament

En el Ple ordinari del passat dijous 3 de febrer, celebrat encara de forma telemàtica per raons sanitàries, es va aprovar, per unanimitat, la modificació de l’ordenança fiscal número 6, reguladora de l’Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com Impost de la Plusvàlua, per adaptar-lo a la nova legislació estatal, després dels canvis que s’hi van efectuar amb motiu de la sentència 182/2021 del Tribunal Constitucional.

També es va aprovar provisionalment, amb el vot a favor de tots els grups, la modificació de crèdit núm. 2 del present exercici, que permetrà suplementar les aplicacions del Capítol 1 per poder adequar les retribucions del personal funcionari i laboral amb els increments que estableixen els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022.

Cal destacar també l’aprovació per part de tots el grups de la mutació demanial subjectiva de diverses finques properes a les línies de ferrocarril de Madrid i València, per permetre l’execució de les obres de supressió dels dos passos a nivell del municipi.

Els grups de l’oposició van presentar dues mocions que no van prosperar. Una d’ERC sobre la sentència del 25% del TSJC i d’adhesió al manifest de somescola.cat, que només va rebre el suport de propi grup i de Junts, amb l’abstenció de Som Poble i el vot en contra de PSC i Ciutadans; i una altra de Ciutadans per a la creació de la figura del defensor del veí a la que només s’hi va sumar ERC, Som Poble es va abstenir i Junts i PSC hi van votar en contra.

El grup del PSC va presentar una altra moció per refer i reforçar el consens sobre el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya que va ser aprovada amb els vots a favor dels nou regidors de l’equip de govern i el de Ciutadans, Som poble es va abstenir i ERC i Junts hi van votar en contra.

La sessió del ple va finalitzar donant resposta per part de l’equip de govern a diferents precs i preguntes dels grups d’ERC, Junts i Som Poble.

Redacció