.

Els premis van ser lliurats en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. Foto: Cedida

La plaça de la Sardana de Roda de Berà va acollir aquest dimarts la celebració de la diada de Sant Jordi i, entre els diversos esdeveniments organitzats en l’àmbit cultural, la biblioteca municipal Joan Martorell Coca va lliurar, per quart any consecutiu, els premis als Superlectors, un reconeixement a aquelles lectores i lectors més voraços que més llibres van agafar en préstec durant el 2023.

L’any passat, les guanyadores i guanyadors de les quatre categories diferents, van llegir un total de 1.319 llibres, 197 documents més que al 2022. Els tres petits superlectors, entre 0 i 2 anys, van sorprendre, amb 403 documents en préstec, l’Hugo Blanco, en Joan Piqué i la Nila González, superant als de la categoria infantil, amb 369 llibres, la Maya Navarro, el seu germà Liam, i la Paula Poveda. Malauradament, els joves, entre els 12 i els 17 anys, esdevenen sempre els que menys llibres agafen en préstec, l’any passat un total de 89 entre els tres, l’Ibrahim Jaadi, l’Alejandro Rodríguez, i la Tessa García. Finalment, quant a la categoria adults, l’Eli Mancera, la Marcelina Mondéjar i la Cristina Tramunt, van llegir 458 llibres.


Altres notícies:


Els premis, un llibre i un diploma per a cada persona, van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; per la regidora de Cultura, Teresa Ferré; per les treballadores de la biblioteca, Cristina Serrano, Montse Blasco i Sara Quirós; i per les autores i l’autor Isabel Llavoré, Carme Miró, Anselm Aguadé, Mireia del Castillo, Rosa M. Castaño i Jaci Molins.

Diada de Sant Jordi 

La cultura i els llibres no hi van faltar. La biblioteca municipal, de 10 a 13 hores, va organitzar la seva tradicional paradeta solidària de venda de llibres, la qual, un any més, va esdevenir un èxit, recaptant 252 euros que seran donats a La Marató de TV3 d’enguany.

Per segon any consecutiu va organitzar també una signatura de llibres a càrrec d’autors i autores: Teresa Duch, autora de capçalera de la biblioteca rodenca, va signar totes les seves obres publicades; la rodenca Mireia del Castillo, Método Global D.A.S; la doctora Jaci Molins i Anselm Aguadé també van signar totes les seves obres; la rodenca Rosa M. Castaño, Ojos de noche; Carme Miró, L’infinit davant l’horitzó; i Isabel Llavoré, El meu nom és clítoris.

Com també és ja tradició, l’equip de Roda de Berà Ràdio va emetre un programa especial del magazine A Mig Matí en directe des de la plaça de la Sardana. Per la seva carpa van passar, entre d’altres, l’alcalde Pere Virgili o la regidora Teresa Ferré, i moltes altres persones del món associatiu, polític, cultural i social.

El Centre d’Estudis Rodencs de Les Monges Associació Cultural va ser-hi present a la plaça, amb la venda de les seves publicacions; i les associacions de mares i pares d’alumnes dels centres educatius van vendre roses i punts de llibre per recaptar fons per als seus respectius viatges de final de curs.

Finalment, el FIC-CAT va presentar el cartell de la 16a edició, dedicada al cinema i la literatura, dos mons que sempre hi han anat de la mà, i en aquesta edició es farà més visible que mai. Al cartell, aquests dos mons estan simbolitzats per uns bessons, un d’ells amb un llibre a la mà i l’altre amb una bobina de cinema. El disseny ha estat elaborat per en Raül Riera, membre del comitè organitzador del festival. Aviat, segons va assegurar la codirectora, Cris Gambín, podrem veure l’espot oficial de l’actual edició, amb el qual el cartell prendrà tot el sentit.