.

Una imatge de la pedalada

Una imatge de la pedalada

Salou continua aquest diumenge organitzant actes populars i tradicionals que han omplert tant amb esport com amb folklore diversos indrets del municipi.

D’una banda, a primera hora del matí, s’han dut a terme les inscripcions per a la pedalada popular que han reunit a més de 150 ciclistes de totes les edats; els quals han dut a terme un recorregut per diversos carrers fins passar pel Barcelona, Via Roma i finalitzar la trobada davant del pavelló d’esports; on s’ha servit un refrigeri i s’han sortejat diversos lots de regals esportius, a més d’una bicicleta de muntanya. Aquest acte, ha estat organitzat per l’associació ciclista BTT Salou.

En acabar la pedalada, a la plaça de la Pau, s’ha iniciat la 28ena edició de la trobada de gegants a la plaça de la Pau; una concentració que ha reunit a més de 50 gegants de totes mides i temàtiques així com gegantons i nans. Els participants no han parat de ballar a la plaça al so de les gralles i els timbals i, posteriorment, han dut a terme un recorregut pels carrers més cèntrics del nucli antic per acabar, una altra vegada, a la plaça de la Pau amb la presència de centenars de curiosos que no s’han volgut perdre aquesta mostra tant característica del primer cap de setmana de festa major. En aquesta edició hi han participat els gegants d’Almoster i la seva xaranga; els gegants de Móra la Nova; els gegants i els grallers de Bisbalet; els gegants de l’Institut Pere Mata de Reus; els gegants i els grallers de Creixell; els gegants de Calafell; els grallers Plouen Gralles de Vilaplana; els gegants de Bellpuig; els gegants i els grallers de Maials; el gegantó japonès de Reus; a més de la mulassa de Salou; els capgrossos de Salou de l’Associació Sal-i-Ou a més dels gegants i grallers de Salou.

Trobada gegantera aquest matí

Trobada gegantera aquest matí

Posteriorment, la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove ha pres el relleu als gegants. L’alcalde, Pere Granados, i la regidora de Festes, Mª José Rodríguez, a més de la regidora d’Infància s’han acostat a la Plaça de la Pau per tal de saludar als participants. “La tradició dels gegants i els grallers es viu a Salou de manera molt intensa; amb una llarga tradició festiva que estem segurs que es mantindrà amb un gran caliu durant molts anys”, ha explicat l’alcalde del municipi, Pere Granados.

Per la tarda, els actes de festa major continuaran amb la sisena edició del ball de Sant Miquel dels diables maleïts de Salou i els actes culturals del cap de setmana finalitzaran aquest vespre al TAS a partir de les vuit amb la representació de l’obra de teatre ‘Golfos de 5 estrellas’ de Juan José Alonso, a càrrec del grup Associació Salou Teatre amb entrada gratuïta.

/* JS para menú plegable móvil Divi */