.

Pere Granados ha signat ja el contracte amb l'empresa

Pere Granados ha signat ja el contracte amb l'empresa

L’empresa GICSA començarà passat festes les obres de millora de la capacitat de desguàs del tram pendent del barranc de Barenys i com a solució provisional en tant no estigui executat el desviament previst.

L’alcalde Pere Granados ha signat ja el contracte amb l’empresa que ha de permetre dur a terme aquests treballs valorats en poc més de 92.000 euros i que s’han de sumar als 140.000 euros que s’han invertit en la primera fase.

El batlle ha destacat que es tracta “d’una segona fase d’una obra important perquè permet augmentar el cabal de desguàs de les aigües del barranc i, per tant, minimitzar els riscos d’inundacions”. Malgrat tot, Granados ha recordat que “la solució definitiva arribarà amb l’execució del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys, per la qual ja s’ha previst una partida en el pressupost de la Generalitat per aquest proper exercici 2014, que donarà inici a l’expedient administratiu”.

L'ampliació del cabal de desguàs de Barenys començarà passat any nou

L'ampliació del cabal de desguàs de Barenys començarà passat any nou

En aquest sentit, el màxim responsable municipal ha afegit que “esperem que el pressupost de la Generalitat no sofreixi endarreriments perquè això podria afectar també a l’inici de l’expedient dels treballs del barranc de Barenys”.

El projecte que s’ha redactat des dels serveis tècnics d’enginyeria municipals proposa aixecar i refer el tram comprès entre el carrer Sol i fins a la platja de Ponent, per tant, afectant la circulació pel passeig Miramar. D’aquesta manera –amb els treballs d’enginyeria- es pretén igualar el 30% d’augment de la capacitat de desguàs del barranc com ja es va fer en el primer tram. Amb les obres d’enginyeria realitzades i les previstes es passa dels 25 metres cúbics per segon fins als 32 metres cúbics per segon. Aquesta segona fase del projecte va ser aprovat definitivament amb data 6 febrer 2013 per la Junta de govern local per un import de 140,799 euros i el passat dia 10 de desembre es va adjudicar el contracte que ja s’ha signat per import 92.710 euros, per una millora de l’oferta.

Cal recordar que la primera fase d’aquests treballs va concloure el passat mes de juliol amb unes obres de reconstrucció del calaix de Barenys al carrer C, al barri de la Salut. En aquell punt es va reconstruir el carrer que va quedar rebentat amb la darrera de les inundacions del 21 de març i s’han introduït modificacions per tal d’augmentar el cabal de desguàs d’un 30% en aquest darrer tram de Barenys per tal de millorar les condicions de la zona.

/* JS para menú plegable móvil Divi */