El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha presentat les propostes orientades a enfortir el model productiu, per incentivar la creació de llocs de treball de qualitat, per fomentar l’emprenedoria i per ajudar els autònoms i treballadors. En aquest sentit, ha assenyalat, que “les dades demostren que tenim una economia potent i diversificada a les nostres comarques. Disposem d’uns fonaments sòlids per mirar el futur amb optimisme i garantir el nostre desenvolupament”, ha descrit.
Tot i això, Cruset ha afirmat que “aquest escenari satisfactori no ha de permetre relaxar-nos ni abaixar la guàrdia”. A parer seu, “les administracions han de fer els deures: ajudar a impulsar l’activitat econòmica, posar les coses fàcils a qui té un negoci o qui vol emprendre, als qui aixequen la persiana cada dia. Aportar més facilitats i menys entrebancs”. En la mateixa línia, ha remarcat que “les institucions públiques han de ser un soci fiable per atreure inversions empresarials, ser capaces de fer aflorar i retenir talent local, però, evidentment, també protegir els treballadors per garantir salaris i unes condicions dignes”.
Ara bé, el cap de llista ha evidenciat que, a Catalunya, “tenim poc marge en la definició de la política fiscal i, per tant, ens impedeix tirar endavant les reformes necessàries per estimular l’economia, el creixement econòmic i la creació d’ocupació. Per això, ha ressaltat que, fins que Catalunya no disposi de la plena sobirania per prendre totes les decisions i exercir totes les competències, “defensarem el nostre teixit productiu i els nostres treballadors al Congrés dels Diputats”.
En aquesta línia, Cruset ha explicat que el programa de Junts inclou 120 mesures en aquesta matèria i n’ha ressaltat les principals: reduir la pressió fiscal sobre les empreses catalanes, equiparant-la al que paguen empreses d’altres comunitats autònomes per evitar el ‘dumping fiscal’ i el greuge comparatiu que pateixen ara o incrementar les polítiques actives d’ocupació, amb més estabilitat en la contractació, millors salaris i més formació.
En paral·lel, ha fet referència a la necessitat de modificar la llei de reforma dels autònoms per establir un sistema progressiu de cotitzacions en funció dels ingressos reals i augmentar les seves despeses deduïbles, relatives al vehicle o als subministraments i combustible. Així mateix, ha destacat que cal fomentar la inversió en emprenedoria innovadora de base científica i de transferència tecnològica, i que els Pressupostos de l’Estat han de contenir dotacions destinades a donar suport financer a l’emprenedoria.
Equip de redacció