.

soparindustria

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president de l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST), Miguel Ángel Rodríguez, han estat els convidats del tercer sopar-col·loqui del grup d’opinió Tarraco Activa, que ha comptat amb la participació d’una vintena de persones. La tertúlia ha estat centrada en l’estat actual i les oportunitats de futur de la indústria de Tarragona.

Andreu i Rodríguez han fet una presentació inicial en què han donat el seu punt de vist de vista, i després s’ha obert el torn de debat i preguntes. El president del Port i el de l’AEST han coincidit en què la indústria tarragonina té un problema fonamental: la necessitat d’infraestructures bàsiques, com són l’ample europeu ferroviari i la finalització de l’autovia A-27.

Pel que fa a les solucions, ambdós han reclamat “l’ajuda de les administracions”, així com “seguretat jurídica que ens permeti mantenir el que tenim i incorporar noves inversions”. També han volgut remarcar que tot i els problemes presents, existeixen oportunitats que permeten mirar al futur amb optimisme. Andreu ha recordat que el Port de Tarragona ha estat enguany el quart port de l’estat espanyol, quan l’any passat va ser el cinquè, i ha remarcat que hi ha un bon grapat de projectes que permetran donar un salt endavant. Per la seva banda, Rodríguez ha assegurat que “estem en el bon camí per sortir de la crisi. Tarragona està preparada per afrontar els reptes”, i ha posat un especial èmfasi en la importància de la formació dual.

El portaveu de Tarraco Activa, Carles Pedreño, ha volgut posar de relleu “el gran nivell dels ponents que estan participant en els col·loquis de la plataforma, que sens dubte estan sent d’un gran interès per a tots els assistents”. Pedreño també s’ha mostrat satisfet de l’assistència de públic i del fet que “cada setmana incorporem cares noves. De fet, la sensació que tenim és que en el sopar de febrer, en què parlarem de l’estat de comerç i del turisme a Tarragona, donarem un salt molt important i comptarem amb la participació de més d’una trentena de persones. Estem molt satisfets de com està funcionant el grup d’opinió i això ens dóna forces per continuar creixent”.