Jaume Roures, el cap visible i ideòleg de Mediapro, ha estat un dels ponents estrella de la jornada Gresol que s’ha organitzat avui a La Selva del Camp. Junt al director de RAC1, Ramon Rovira, han protagonitzat un debat amè sobre els dos models d’èxit, el de l’emissora i el de Mediapro.
Roures ha sorprès l’auditori en afirmar que “la història de La Selva del Camp és una història d’èxit”. No ho deia endebades el gurú de la televisió, ja que des de fa 35 anys hi passa temporades -“dos cops a l’any, una d’elles per fer una calçotada i l’altra, amb la família”, ha detallat-. A La Selva hi té una cunyada. Quan va començar a venir a La Selva feia poc que estava a TV3, on va coincidir amb Tatxo Benet -que fou presentador dels informatius als inicis de la cadena- i amb qui després muntaria Mediapro, que actualment factura 1.900 milions d’euros i és present en 35 països.
Roures ha viscut així el boom de La Selva del Camp en ple període democràtic, amb l’explosió industrial del seu terme, amb l’arribada d’indústries multinacionals i amb el desenvolupament urbanísitc equilibrat que ha conjugat el patrimoni monumental, un cas urbà peatonalitzat i noves àrees residencials situades al mateix casc urbà i no allunyades d’ell, com era l’habitual, creant un model sostenible. Aquests dies, La Selva inaugurarà una de les obres més destacades del mandat, sinó la més destacada: la reforma de l’entorn de les muralles.
Roures ha anunciat a més que al maig de l’any vinent Mediapro celebrarà els seus primers 25 anys de vida a les comarques de Tarragona, on portarà 4.000 professionals del grup en una festa que no ha anunciat on es farà però que apunta que podria ser a PortAventura World.
Mediapro i RAC1, dues fórmules d’èxit
Mediapro ha estat un dels fenòmens d’èxit analitzats avui a la XVII Jornada Gresol. En els seus inicis eren quatre les persones les que la formaven. Actualment té 9.000 empleats, és present a 35 països, ha multiplicat per cinc el valor comercial del futbol espanyol i l’ha situat al segon lloc del món, només superat per la Premier League anglesa. “Només el 40 per cent del negoci prové del futbol”, ha recalcat Roures; l’altra 60 per cent és cinema, sèries i altres productes d’entreteniment i serveis: “La nostra màxima és millorar el que ofereix el client”, ha afirmat. El seu model executiu “és horitzontal, no vertical, basat en el talent i la creativitat de les seves persones”.
RAC1 és l’altra model analitzat avui. En 18 anys ha passat de tenir 17.000 oients a 900.000, ha explicat Ramon Rovira. La fórmula de l’èxit que l’ha dut a desbancar el líder de la ràdio catalana durant molts anys, Catalunya Ràdio, s’ha basat en “l’actualitat tractada de manera desenfadada, una mica gamberra, l’humor i ser l’emissora del Barça”.
J. Garcia
Equip de redacció