.

Un moment de la reunió amb la FAVR. Foto: Cedida

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, acompanyada per la tinenta d’alcaldessa d’Urbanisme i Habitatge, Marina Berasategui, i la regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda, va reunir-se ahir a l’antic hospital amb representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) i de diferents entitats veïnals de la ciutat per tractar el projecte de transformació urbanística, econòmica, social, cultural i de percepció de seguretat de la zona sud de Reus.

Sandra Guaita va compartir amb més d’una seixantenta de representants veïnals de diferents barris el pla de transformació de la zona sud de la ciutat que inclou el manteniment del Carrilet en el seu actual emplaçament, la construcció d’un nou edifici d’habitatge dotacional i d’equipaments públics, la vianalització del carrer de l’Escultor Rocamora, la pacificació del trànsit de l’avinguda del President Macià, la prolongació de verd del parc de Mas Iglesias fins als nous espais oberts del Carrilet i l’avantprojecte de la nova estació d’autobusos.


Altres notícies:


L’alcaldessa de Reus va subratllar que aquest equip de govern té entre les seves prioritats transformar la ciutat i, en concret, el sud per donar més vida i activitat a aquests barris.

Sandra Guaita va mostrar la seva satisfacció per l’interès dels veïns i veïnes en participar en la millora i transformació de la ciutat i va animar a la Federació d’Associació de Veïns de Reus (FAVR) i a les entitats veïnals a seguir treballant en aquesta línia ja que segons ella, “la participació ciutadana millorarà i enfortirà aquest i qualsevol projecte de ciutat”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Reus va explicar que algunes de les propostes ciutadanes sorgides en les 10 reunions mantingudes fins ara al voltant de la futura estació d’autobusos s’estan analitzant per construir el projecte amb tots i totes aquells que tenen ganes de treballar en positiu i amb tots aquells que tenen dubtes d’alguna part del projecte.

A la reunió es va explicar que l’actual estació d’autobusos té quaranta anys i que Reus necessita una estació d’autobusos del segle XXI connectada amb el futur tramvia i l’estació de Bellissens i amb més espai per accessos i nous requeriments tècnics per millorar l’aïllament acústic i els serveis als usuaris.

Sandra Guaita va afirmar que l’equip de govern té molt clara la voluntat de posar a les persones al centre de totes les polítiques i ha fet bandera de l’escolta activa. Respecte a la futura estació d’autobusos, de la qual s’ha presentat l’avantprojecte, l’alcaldessa de Reus va dir que s’ha presentat amb un objectiu claríssim: “transparència amb la ciutadania i vocació de participació”. L’alcaldessa va alertar contra la “desinformació intencionada o no i els bulos i rumors” respecte a aquest projecte. Entre ells va citar que es diu que es perdran arbres i zones verdes quan l’aposta de l’actual equip de govern amb la renaturalització i l’ampliació de l’espai verd a la ciutat és clara com s’ha demostrat amb el RENATUReus.

L’alcaldessa va dir que l’equip de govern entèn les preocupacions i peticions dels veïns i veïnes dels voltants de la futura estació d’autobusos i que treballarà per donar resposta i trobar consensos.

Marcos Massó, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), va destacar el diàleg i la voluntat d’escolta de l’equip de govern i va reiterar el compromís de les associacions de veïns amb treballar per millorar i transformar la ciutat. El president de la FAVR va destacar que l’estació d’autobusos no és un projecte únicament pel barri de Mas Iglesias si no un projecte de ciutat i que en el seu conjunt el projecte de transformació del sud de la ciutat suposarà una millora pels barris de l’entorn del Carrilet però també per Reus.