Prop d’un miler d’esportistes han passat aquest estiu per l’Alberg esportiu Àster de l’Hospitalet de l’Infant, segons ha informat l’empresa municipal que gestiona el seu funcionament, Llastres Serveis Municipals SL. Són persones que van participar en campus i estades organitzats per diversos clubs i federacions d’arreu de Catalunya, principalment; i d’Andorra; i de diferents modalitats esportives (futbol, bàsquet, gimnàstica rítmica, voleibol, karate, patinatge, natació i natació sincronitzada).
Entre aquestes entitats destaquen, per exemple, la Federació Catalana de Voleibol, la Federació Catalana de Bàdminton, la Federación Kyokushinkai España (d’una modalitat de karate), el Club de Patinatge Gimnàstic de Tarragona, el Club Bàsquet Cambrils, el Club Natació l’Hospitalet de Llobregat i el Futbol Club Encamp, entre d’altres.
Aquests esportistes van allotjar-se en alguna de les 40 habitacions que té l’alberg, situat en un complex esportiu on hi ha piscina coberta, gimnàs, sales d’activitats dirigides, pistes de tennis, pàdel, camp de gespa artificial; i en un entorn natural caracteritzat per la combinació de mar i muntanya, on s’ofereix una gran varietat d’activitats nàutiques i d’altres tipus (senderisme, escalada, BTT, etc).
D’altra banda, com a alberg adherit a la Xarxa Jove d’Alberts de Catalunya (Xanascat), aquesta residència ha acollit un centenar de joves, en el marc del programa “L’estiu és teu” de la Generalitat de Catalunya; i un total de 210 famílies (793 persones) en el marc del programa “Vacances en família”, també impulsat per la Generalitat.
En l’Alberg, que també forma part de la Hostelling International, la xarxa d’albergs més gran del món, s’hi han allotjat, a més, aquest estiu altres grups, procedents d’esplais i clubs nàutics; així com participants del Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant, etc; i famílies i particulars per lliure.
L’Alberg Esportiu Àster va ser construït a principis dels anys setanta, juntament amb la resta d’edificis que conformen el poblat d’HIFRENSA de l’Hospitalet de l’Infant (l’actual Urbanització Hifrensa), de la mà del cèlebre arquitecte Antonio Bonet Castellana, per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellós I. Actualment, la Generalitat de Catalunya està treballant per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) aquest conjunt arquitectònic.
Equip de redacció