.

Un moment de la Trobada de bestiari de les Decennals

La Festa Major d’hivern de La Pobla de Mafumet arribarà al seu final aquest proper cap de setmana. Ho farà amb les quatre últimes propostes del programa d’actes: dissabte al vespre, el Correfoc i versots infantils, a càrrec del Ball de diables Els 7 Pecats Capitals, ompliran els carrers de La Pobla de foc i olor a pólvora, mentre que el diumenge i com a cloenda festiva, s’oferirà tres propostes: el tercer Campionat de pàdel i de bàsquet 3×3, durant tot el dia al Complex Esportiu Municipal; la Trobada ocellaire Copa de Catalunya, al Pavelló durant tot el matí; i el parc d’inflables per als infants, que obrirà portes de 10 a 14 h, al Complex Esportiu Municipal.

Pel que fa al passat cap de setmana, penúltim d’aquesta Festa Major d’hivern que a més coincideix amb les celebracions de les Festes Decennals, l’activitat lúdica i festiva també va incloure el foc com a element destacat. Ho va fer a través de la Trobada de bestiari de les Decennals, un acte organitzat pel Ball de diables Els 7 Pecats Capitals i que va reunir algunes de les figures més destacades del bestiari de foc del territori tarragoní, com són l’amfitriona Au Fènix de La Pobla, el Diabló de la Selva del Camp, el Lluert de Castellvell, el Moll de Vallmoll i el Drac del Morell.

Totes cinc bèsties van ser exhibides davant l’església pobletana en la tradicional plantada prèvia al Correfoc, que va recórrer els principals carrers del municipi davant l’atenta mirada del nombrós públic que s’hi va congregar al llarg del recorregut.

La Corriola Teatre va oferir la representació de l’obra “La llegenda del Lledó. Història d’un poble”

Finalitzada la Trobada de bestiari l’atenció va recaure, dissabte al vespre, al Casal Cultural, on La Corriola Teatre va oferir la representació de l’obra “La llegenda del Lledó. Història d’un poble”. Sota la direcció de Marc Cardó, els membres d’aquesta entitat local van oferir al nombrós públic que va omplir l’Auditori del Casal una interessant representació, a través de la qual van reviure la llegenda i la història que uneix La Pobla de Mafumet amb la seva patrona.

Amb un preu d’entrada de 3 euros, la recaptació íntegra assolida amb la venda de localitats d’aquesta representació serà destinada a col·laborar amb la Fundació Onada. Aquesta és una entitat tarragonina sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, gent gran, les seves famílies i d’altres col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, millorant l’autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint el  suport que cadascú necessita, per a que disposin de les mateixes oportunitats que la resta de
ciutadans i la plena integració social i laboral.

D’altra banda, ahir diumenge va tenir lloc el Gran Cros del Lledó, que en la seva 22a edició va reunir centenars de joves atletes de 3 a 16 anys, al Camp de futbol municipal. Aquest va actuar com a punt de sortida i d’arribada del circuit, per a una prova puntuable per a la fase comarcal del Tarragonès dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Un any més, aquesta prova va estar organitzada per l’Ajuntament de La Pobla, amb el suport del Consell Esportiu del Tarragonès i amb la col·laboració del Club Gimnàstic de Tarragona.

Finalment, cal destacar que els amants del motor també van tenir el seu espai ahir al matí, a través de l’onzena edició de la Trobada de vehicles clàssics, organitzada com sempre pel Club de Vehicles Clàssics de La Pobla. La trobada va tenir lloc a l’esplanada del carrer les Sorts, on s’hi
van reunir aficionats i curiosos, que van compartir anècdotes i interès pels vehicles clàssics que van acudir a la cita.