.

El lobby ferroviari FERRMED, que aplega 150 empreses i institucions de 14 països europeus diferents, ha celebrat aquest dimarts a la seu de l'Eurocambra

Toc d’atenció de FERRMED a Brussel·les pel “retard” del corredor ferroviari mediterrani. El secretari general del lobby ferroviari, Joan Amorós, s’ha queixat aquest dimarts al Parlament Europeu que és “pràcticament impossible” que l’ample de via internacional “arribi a València el 2015 i a Alacant, Múrcia i Cartagena el 2016”, com s’havia previst. “Va molt més lent del que ens pensàvem”, ha lamentat. Amorós ha denunciat que, tot i que la Comissió Europea va declarar prioritari el corredor mediterrani, el govern espanyol manté “la mateixa tònica de fer una xarxa radial” i de destinar “el 70% de les inversions a l’alta velocitat en línies que no tenen cap gran rendibilitat”.

FERRMED acusa l’executiu del PP d’estar prioritzant el ramal del corredor mediterrani que passa per Madrid, que “ja està desdoblat i té quatre vies”. “En canvi, el ramal de la costa, que és on es concentra el trànsit important, només tindrà dues vies entre Tarragona i València i això no ho podem acceptar de cap manera”, ha advertit Amorós. Les obres per posar l’ample de via internacional entre Tarragona i Castelló, a més, pateixen un retard “de com a mínim un any”, perquè s’ha de “refer l’estudi” per poder deixar també provisionalment l’ample de via Ibèric.

/* JS para menú plegable móvil Divi */