Estudiants d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) busquen una solució a la problemàtica dels pèl·lets del litoral tarragoní en la primera Hackató Robotech. El projecte va sorgir a partir de la idea del president de l’Associació Empersarial Química de Tarragona (AEQT) de buscar empreses amb la capacitat de produir robots per netejar els microplàstics de les platges.
El gerent del clúster TICsud, Sergi Novo, ha explicat que l’objectiu és “aprofitar les tecnologies, innovació i talent del que disposem al nostre territori per poder afrontar el repte de recollir microplàstics en una platja o qualsevol altre indret”. Els alumnes s’han mostrat interessats per l’activitat i per l’aprenentatge a partir de reptes reals.
El CRAI del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili acull durant dos dies la Hackató Robotech, que té per objectiu dissenyar sistemes robòtics innovadors per aplicar-los a la neteja de residus a les platges i en què participen al voltant de seixanta estudiants de la URV.
Aquest dijous al matí s’ha donat el tret de sortida d’un esdeveniment, que s’allargarà fins divendres a la tarda, impulsat per l’Àrea Digital Camp de Tarragona i promogut per la Universitat Rovira i Virgili. Compta amb la col·laboració del Clúster TIC Catalunya Sud, l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, partners també de l’Àrea Digital Camp de Tarragona.
Altres notícies: |
L’Àrea Digital Camp de Tarragona s’inscriu en el projecte Àrees Digitals, una iniciativa de disseminació i promoció territorial de les Tecnologies Digitals Avançades impulsada per la Generalitat de Catalunya amb el suport de Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT per, entre d’altres, fomentar i complementar la formació en multi tecnologia del talent local i com propulsar iniciatives que puguin impulsar l’emprenedoria en aquest àmbit.
Una de les participants, Khady Yade, estudiant de segon del grau d’Enginyeria Informàtica, explica que la Hackató Robotech és una manera amena i propera a la realitat d’aprendre i desenvolupar els coneixements adquirits. “També coneixem gent d’altres cursos i graus, amb els quals podem compartir experiències”, apunta Yade, segons la qual la possibilitat de contribuir a resoldre una problemàtica de gran actualitat com és la contaminació de les platges “és una motivació afegida”. Khady Yade forma part de Code URV, un col·lectiu d’estudiants de la URV, apassionats per la tecnologia i la informàtica, que organitzen activitats per ampliar els coneixements i crear espais per compartir i desenvolupar habilitats.
Redacció/ACN-Maria Antònia Mesquida-Arnau Martínez
Equip de redacció