.

Un instant de la conferència organitzada per ERC

Un instant de la conferència organitzada per ERC

Arquitectes, farmacèutics, enginyers, advocats i altres professionals pertanyents als diversos col·legis oficials van assistir aquest dijous a la conferència “La Llei de Serveis i Col·legis Professionals no té sentit”, organitzada per ERC, al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona. A l’acte hi van intervenir el candidat republicà a l’alcaldia a les eleccions de 2015, Pau Ricomà, l’arquitecte i president de la sectorial de Territori d’ERC, Enric Mir, i Joaquim Nolla, president del Col·legi de Farmacèutics. El president del Col·legi d’Arquitectes, Josep Llop, va moderar la taula rodona.

Els ponents van establir un debat animat amb els presents i van alertar que la llei impulsada pel govern espanyol limita l’actuació dels col·legis. Entre els assistents, destacaven la representació dels col·legis d’Advocats, de Graduats Socials, de Veterinaris, de Psicòlegs i de Enginyers Tècnics de Telecomunicacions, a més de professionals de diversos sectors. Mir va denunciar que es tracta d’una llei “centralista, que va en contra dels sectors professionals al territori” i va afirmar que “els col·legis professionals formen part de l’ADN com a país” i són essencials “no tan sols per als interessos dels seus professionals, sinó també per als de la societat”.

Per la seva banda, Ricomà es va comprometre a treballar des del partit per millorar la llei i incentivar el diàleg entre polítics i col·legiats, una de les demandes que va expressar el sector. Així, la taula va arribar a uns sèrie de conclusions, entre les quals destaca el reconeixement del paper “socialment imprescindible” del col·legis professionals, tant regulant la pròpia activitat professional, fixant criteris de bones praxis i deontològics, com en la seva funció de garants davant del ciutadà. Alhora, es va criticar “l’excessiu detall en què entra la Llei en qüestions com la quantificació de les quotes col·legials, cosa que dificultaria la prestació de serveis”.

Per últim, i de manera unànime, es va reconèixer la necessitat que col·legis professionals i partits polítics trobessin formes de consens per treballar junt per a millorar la Llei.

/* JS para menú plegable móvil Divi */