.

El programa Cafès amb l’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha estat reconegut pel Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de Catalunya com a pràctica significativa d’apropament a la ciutadania.

El BBP ha valorat aquesta proposta de participació ciutadana i l’ha inclòs al seu catàleg pel fet de tractar-se d’una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

S’han realitzat fins a 10 trobades amb la ciutadania

Des de la seva posada en marxa, el gener de 2016, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho ha realitzat un total de 10 trobades amb els veïns i veïnes del municipi. Aquestes, que es realitzen en bars i cafeteries de Mont-roig i de Miami Platja, permeten tractar d’una forma distesa, propera i sense formalismes qüestions d’interès municipal, queixes o suggeriments amb els ciutadans.

Les trobades, que són una forma d’incentivar la participació ciutadana i el rendiment de comptes, permeten alhora sondejar l’opinió pública municipal.

La Comissió de Recursos Humans també forma part del BBP

Aquesta és la segona iniciativa de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que s’inclou al BBP. L’experiència “Comissió de Recursos Humans Municipals. Selecció de personal amb participació ciutadana” també va ser seleccionada com a una Bona Pràctica i va entrar a formar part d’aquest catàleg. Recordem que la Comissió de Recursos Humans Municipals es va crear el setembre del 2015 per valorar les  propostes relatives a recursos humans de l’Ajuntament, l’empresa pública municipal Nostreserveis i l’ens públic empresarial Nostraigua.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és fomentar la transparència quant als recursos humans i canalitzar la participació dels ciutadans i dels grups municipals de l’oposició en la presa de decisions d’aquesta matèria, com a mesures destinades a una millora global de la gestió pública municipal.

Es tracta doncs, d’un mecanisme “de prevenció saludable, diàfan i de foment del govern obert”, destaca el consistori.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.