.

.

TOTS 21


Electrodomèstics al seu magatzem

Electrodomèstics al seu magatzem

Els Mossos d’Esquadra vas denunciar administrativament el passat 28 de gener un veí de Constantí per emmagatzemar il·legalment centenars d’electrodomèstics de segona mà, motors, pneumàtics de vehicles, diversos mobles i ferralla, sense les llicències mediambientals pertinents.

Els fets es remunten la tarda del 28 de gener quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que estava realitzant tasques d’ inspecció en matèria de residus dins del terme municipal de Constantí, va localitzar un terreny en el qual hi havia centenars d’electrodomèstics emmagatzemats al descobert.

Arran d’aquests fets, la policia va contactar amb el propietari del terreny el qual va manifestar-los que era el propietari d’una empresa de compravenda d’electrodomèstics de segona mà a Reus ( Baix Camp) i que es dedicava al desballestament i reparació d’electrodomèstics.

Acte seguit, els mossos van demanar-li tota la documentació per comprovar si el lloc inspeccionat complia les normes i directrius estipulades pel decret legislatiu sobre tractament de residus, i l’home no va acreditar-los cap tipus de llicència.

Posteriorment, la policia va inspeccionar el terreny, que estava tancat i disposava d’una petita edificació i diversos coberts en estat precari, on hi havia emmagatzemats diversos electrodomèstics desballestats quedant la majoria d’ells al descobert.

Durant la inspecció, la policia va localitzar 500 rentadores, 100 frigorífics, 150 petits electrodomèstics, 8 motors de vehicles, diversos mobles usats, 200 pneumàtics i diversa ferralla.

Davant d’aquests fets, la patrulla va denunciar administrativament el propietari per no disposar de les instal·lacions adequades per l’emmagatzematge de residus , no disposar de les llicències ambientals i d’activitat, per manca d’assegurança de responsabilitat civil, llibres de registre, fulls de seguiment de residus especials, fitxes d’acceptació de residus tramesos i declaració anual de residus.