.

El conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, participa avui al seminari “Southern and Northern Mediterranean metropolitan regions in response to migration”, que es desenvolupa aquest dimarts a Brussel·les sota l’organització de la Fundation du Dialogue Sud-Nord Méditerranéé.

Tarragona ha participat en un bloc dedicat a les intervencions de representants de diferents regions metropolitanes com Casablanca-Settat (Marroc), Tevragh-Zeina (Mauritània) i Catània (Itàlia), a banda de l’alcalde de Brussel·les, Philippe Close.

Durant la seva intervenció de 25 minuts Villamayor ha destacat especialment els aspectes més socials de Tarragona 2018, com el programa de voluntariat, en el qual participaran, per exemple, 25 persones de la ciutat algeriana d’Oran (que acollirà els Jocs de 2021); el programa educatiu, en què els escolars del territori reben formació sobre els diferents països participants i les diferents religions, i el programa cultural, que oferirà una mostra de la riquesa de la Mediterrània com a espai de trobada i diàleg.

Durant la resta del Seminari s’abordaran qüestions com la cooperació descentralitzada o les polítiques per a la integració de la joventut, entre d’altres.

El Seminari té lloc a l’hemicicle de l’Assemblea parlamentària francòfona de la regió de Brussel·les. Al migdia els ponents i assistents han participat a una recepció oficial a l’Ajuntament de Brussel·les.