.

.

TOTS 21


Membres dels Grups de Treball

Membres dels Grups de Treball

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), un any més, va celebrar dijous la Jornada de Grups de Treball (GdT), on es van presentar els resultats del 2013.

Com manifesta Joaquim Nolla, president del COFT, “l’objectiu és que tots els GdT tinguin l’oportunitat de poder exposar la feina feta al llarg del 2013 i compartir-ho amb la resta de companys, tant si formen part o no dels GdT”.

Els Grups de Treball, com el seu nom indica, estan formats per grups de farmacèutics col·legiats que estudien i tracten diferents temàtiques entorn a la salut i de la professió farmacèutica. Els GdT estan integrats per farmacèutics de tots els àmbits professionals: oficina de farmàcia, laboratori, distribució, hospital, etc. La finalitat d’aquests grups va des de realitzar estudis d’investigació i elaborar protocols d’actuació farmacèutica, fins a la difusió d’informació relacionada amb la prevenció de malalties i administració de medicaments i ensenyament d’hàbits saludables.

Com exposa Nolla, “els Grups de Treball són un dels actius més importants, potser el més important per al nostre col·legi. Realitzen un treball molt valuós tant pel que ens aporta com a professionals, tot el material queda a disposició del col·lectiu i per tant el podem utilitzar sigui quin sigui el nostre àmbit professional d’actuació, com pel que ens aporta com exemple de generositat, treballant de manera desinteressada per a la professió”.

Els GdT 2013

Aquesta iniciativa, que es va dur a terme per vuitè any consecutiu, té diversos objectius: trencar l’aïllament del farmacèutic en el seu lloc de treball, facilitar la formació continuada, fomentar la bona pràctica farmacèutica i potenciar la imatge del farmacèutic com un agent de salut. Els GdT s’encarreguen d’elaborar documents de consens d’actuació professional i de propietat intel·lectual del COFT, a més de crear una cartera de xerrades sobre educació sanitària per tal d’oferir-les a la societat o per cobrir la demanda existent.

Durant l’acte, es va informar a tots els assistents sobre les activitats i resultats de sis dels GdT amb els que compta el COFT actualment: Nutrició a l’escola, Educació Sanitària en Gent Gran, Comunicació farmacèutic/pacient i Cessació tabàquica, Atenció Farmacèutica a pacients amb Hepatits C crònica amb triple teràpia i Conciliació medicació crònica a l’hospital.

Com a cloenda de la Jornada es pronuncià la conferència “Autocuidado y felicidad. Ser optimista allarga la vida?”, a càrrec de la Dra. María Inés López-Ibor, Doctora en Psiquiatria i autora del llibre “Drogas Fuera” (temas de Hoy 2007).