Els debats que avui han protagonitzat eurodiputats catalans i periodistes sobre les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig han provocat una entrada espectacular d’alumnes a l’Aula Magna del Campus Catalunya, principalment d’alumnes de Dret, que tenien al seu professor Alfonso González com un dels moderadors.
Què preocupa els alumnes? En virtut de les preguntes que han fet un cop acabades les intervencions de les meses, es dedueix que la distància entre Europa i els ciutadans, però també si els eurodiputats fa servir les xarxes socials. Així, ens hem assabentat que Maria Badia té un blog i usa el Twitter en comptades ocasions: “Només quan hi ha coses interessants a dir”, ha expressat. Prescindeix del Facebook. El popular Santiago Fisas usa Twitter i Facebook i el ‘verd’ Raül Romeva ho usa tot i abastament, “tot i que entenc que no tingui tan de seguiment com el Twitter d’Iniesta”, ha dit.
Una intervenció d’una alumna criticant les retallades en les beques Erasmus per part del ministre Wert ha provocat la primera ovació del públic. I una arenga de Raül Romeva afirmant que la tasca principal d’Europa és equilibrar socialment els ciutadans, la segona, amb la qual cosa es confirma que els universitaris segueixen sent, ni que sigui sentimentalment, més d’esquerres que de dretes.
Per cert, Santiago Fisas ha negat que Wert hagi retallat beques i ha aclarit que el ministre va rectificar, tot i que a partir d’ara, les beques primaran més qui més s’ho mereixi. Ha quedat clar dels debats d’avui a la URV que la comunicació entre Europa i els ciutadans queda lluny de ser satisfactòria. I els mitjans també han d’entonar el ‘mea culpa’ perquè no informen abastament del que passa al Parlament Europeu.
J. Garcia