.

Nazaret Troya. Foto: Podem

Nazaret Troya. Foto: Podem

En aquest mandat, l’Ajuntament de Reus ha creat una empresa energètica pública que està donant servei a les pròpies instal·lacions municipals i que col·labora amb la comunitat energètica empresarial creada al polígon AgroReus. En Comú Podem Reus valora positivament que l’ajuntament promogui la transició energètica i l’estalvi econòmic, però troba a faltar que s’impliqui a la ciutadania de manera més directa. De fet, “l’únic aspecte que podria beneficiar a la ciutadania és un hipotètic excedent energètic al polígon AgroReus. Aquest projecte ha rebut 2 milions d’euros de diners públics a través dels fons Next Generation i hauria de tenir un impacte més gran en els veïns i veïnes”, apunten els Comuns.

Segons la formació política, el model actual de l’Ajuntament posa per damunt dels veïns i veïnes els interessos privats, i En Comú Podem defensa el model contrari. La candidatura que encapçala Nazaret Troya suggereix emmirallar-se en els exemples del Prat de Llobregat i del Pinell de Brai que han impulsat comunitats energètiques municipals dirigides a proporcionar serveis energètics a tota la ciutadania en conjunt.

“A més, a Reus tenim els exemples de les iniciatives veïnals dels barris Sol i Vista i La Mineta, que de manera autònoma i a través del moviment veïnal han fet allò que hauria de fer l’Ajuntament com a projecte de ciutat”, apunten.

En Comú Podem proposa la creació d’una comunitat energètica de ciutat, que impliqui a tota la ciutadania de Reus en la transició energètica perquè tothom pugui gaudir d’aquest estalvi econòmic. A més, aquesta iniciativa no ha de tenir ànim de lucre i ha de permetre fer accions de lluita contra la pobresa energètica per garantir el benestar de tots els reusencs i reusenques.