.

Concentració davant l'Ajuntament contra l'ús d'animals per experimentació

Concentració davant l’Ajuntament contra l’ús d’animals per experimentació

Aquest migdia ha tingut lloc a la Plaça de la Font una concentració reivindicativa amb motiu del dia internacional del veganisme que se celebrarà el proper dia 1 de novembre. Aquest acte unitari ha estat convocat per activistes, militants i simpatitzants d’arreu de les comarques del Camp de Tarragona, que ha arribat a aplegar unes 50 persones a banda i banda de la pancarta.

En aquest acte s’ha llegit el manifest, s’ha desplegat una pancarta on s’hi llegia «Ni dieta, ni moda, ni negoci, ni compassió! El veganisme és l’eina política contra tota opressió!» , i tot seguit s’ha donat l’acte per finalitzat després de cridar consignes a favor de l’alliberament animal i mediambiental.

La pròxima acció es realitzarà el 10 de desembre, a la plaça del Mercadal de Reus, en motiu del dia internacional de defensa dels drets dels animals humans i no-humans.

El manifest reclama que es deixi d’explotar als animals en la indústria alimentària, “quan està demostrat que una alimentació vegetariana estricta i equilibrada és completa, saludable i satisfactòria”. El col·lectiu rebutja “l’explotació i la mort dequalsevol animal per part de les indústries pelletera i tèxtil”, ja que “tenim moltes alternatives ètiques per a cobrir el nostre cos”.

També es rebutja “el testat de qualsevol producte en animals”, un acte “totalment sàdic i horrorós”, així com els espectacles que utilitzen animals.