Els i les amants de la cervesa s’han donat cita aquest dissabte a Castellvell del Camp per gaudir de la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), que s’ha celebrat a la Pista des de les 11h i fins a la una de la matinada.
Els visitants s’han trobat amb deu elaboradors i una cinquantena de referències de cerveses, a més d’acvititats com campionats de Cornhole i de Galets, jocs tradicionals i, per la nit, els concerts de Bunker Li i Pirat’s Sound Sistema. Durant tot el dia, tres food trucks d’hamburgueses, cuina tailandesa i ous estrellats han alimentat els participants entre cervesa i cervesa. Per a les famílies, igual que l’any passat, també s’ha organitzat un servei de canguratge i una ludoteca.
El president de l’Associació de Cervesers del Baix Camp, Jaume Margalló, ha explicat que enguany hi ha un parell menys d’elaboradors de cervesa: “L’any passat ho vam trobar una mica atapeït i enguany hem preferit tancar la mostra amb 10 elaboradors, tots ells amb cerveses molt variades i de molta qualitat”.
La MOMA vol ser un referent com a mostra de cervesa artesana de qualitat del Camp de Tarragona i enguany ha comptat amb la participació de cervesers de diverses procedències: Attik (Màlaga), Bidassoa Basque Brewery (Irun), Castelló Beer Factory (Castelló), Cervesses La Pirata (Súria), Les Clandestines (Montferri), Pyrene (Lo Grau), Kombucha La Valiente (Alcover), Màger (La Llacuna), Cosa Nostra (Sagunt) i Reptilian (El Vendrell).
Enguany, a més, coincidint amb la celebració de la MOMA, s’ha presentat L’Ermita, la primera cervesa artesana de Castellvell del Camp. La Maria Rosa i les seves amigues, residents al municipi, han volgut tastar aquesta cervesa i donen fe “que està molt bona”. No és el primer any que venen: “L’any passat ja vam venir i ens ho vam passar molt bé”.
Entre els elaboradors, les opinions són molt positives. El Josep porta La Pirata, de Súria, una marca amb 11 anys de vida. “Hem vingut a totes les edicions de la MOMA. Aquí ja ens coneixem tots i està molt bé. A més, ens agrada sortir del nostre entorn i anar a mostres fora de casa”.
El Juanma està a l’estand de la Castelló Beer Factory i també ha vingut a totes les edicions de la MOMA. “És una mostra que ens agrada molt i, a més, ara ja som tots col·legues”, explica amb un somriure. El Juanma ha portat dues gammes de cervesa, una lager orientada al públic general i una de més especialitzada per a paladars més experimentats, una IPA d’estil anglès, a més d’altres tipus de cervesa.
L’Eduard porta la Bidassoa Basque Brewery des d’Irún, una cervesera que va néixer al 2014. És el segon any que la marca té presència a la MOMA i noten una evolució en l’organització de l’esdeveniment: “Cada cop es pensen més activitat perquè tothom pugui gaudir, tant el públic com els mateixos elaboradors”.
Una altra de les marques representades a la MOMA ha estat la Reptilian, del Vendrell. L’Isaac explica que ells han portat diverses cerveses “per poder arribar a tot tipus de públic: una de blat sense gluten, lleugereta, amb un to molt cítric i un pessic mediterrani; una IPA amb fruita en col·laboració amb la cervesera La Calavera; una sower, una cervesa àcida de sègol, i una IPA, més amarga i seca”. És el segon any que ve a la MOMA com a elaborador i assegura que és una mostra “molt ben muntada”.
Entre els visitants, públic de totes les edats: grans, joves, nens i nenes… L’Oriol i el Martí són de Valls i La Selva del Camp, respectivament. L’any passat ja van passar per la MOMA i enguany han volgut repetir l’experiència. L’Oriol explica que “la mostra està molt ben organitzada i els cervesers són la flor i nata del país. Fa goig”.
En definitiva, doncs, ha estat un dia per gaudir de les millors cerveses artesanes, dels amics, de la família, de bon menjar i de música d’alt nivell.
A continuació, us deixem una galeria d’imatges de la MOMA 2023.
V.Tapias
Equip de redacció