.

Ardenghi, en la prova coneguda com les columnes d’Hèrcules. Foto: Cedida-Angela Cornejo

Gianluca Ardenghi, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha guanyat el Segon Torneig de la Lliga Nacional de Força, que es va celebrar dissabte passat, 21 de setembre, a l’Hospitalet de l’Infant, davant prop de 500 espectadors.

Ardenghi, que el passat mes de desembre veia com l’actual campió d’Espanya, el deltebrenc Juan Ferrer, s’emportava el triomf i la lliga 2023, a la final disputada també a l’Hospitalet de l’Infant, es va rescabalar en aquesta ocasió i va aconseguir la victòria guanyant tres de les cinc proves i posant trenta punts d’avantatge sobre el segon classificat a la general, Matthew Riddall, de Tenerife. Segon al torneig va ser el campió d’Espanya Juan Ferrer; i tercer, el canari Riddall. El pentacampió gallec Roberto Rodríguez no va poder participar per lesió, sent una important baixa, i va ser substituït pel primer reserva, el balear Daniel Rodríguez.

La primera prova va ser l’Arrossegament d’una Grua amb Vehicle de més de cinc tones, en què va vèncer el campió Juan Ferrer amb un segon lloc per al veterà Víctor Casado, que va ser quart a la classificació final.

A la segona prova de les Torres d’Hèrcules, el saragossà Adrián Vela va arrasar els seus rivals, aguantant prop d’un minut les columnes de 145 kg. Segon va ser el canari Matthew Riddall.

A l’arrossegament del Súper Jou de 405 kg el triomf va ser per a Gianluca Ardenghi, que va guanyar Víctor Casado per una mica més de dos segons.

A l’Aixecament de Manuelles, nova victòria per a l’atleta local Gianluca Ardenghi, amb set aixecaments, mentre que Matthew Riddall va aconseguir-ne sis, ocupant la segona plaça.

I a l’última prova del Transport de Carry, victòria de Gianluca Ardenghi, en dura pugna amb Juan Ferrer, que va ser segon.

Aquestes són les proves que es van disputar:

1) Arrossegament de Grua amb Vehicle: es va arrossegar dempeus una grua amb vehicle, unes cinc tones, sense ajuda de corda al llarg de vint metres, en un temps inferior a seixanta segons.

2) Columnes d’Hèrcules: es va haver de mantenir dues columnes alçades el major temps possible, agafada cadascuna d’una cadena amb una mà. Cada columna tenia un pes total de 145 kg. En aquesta prova venç el que aguanta més temps sense deixar anar les cadenes.

3) Arrossegament de súper jou: es va transportar un súper jou de 405 kg sobre les espatlles al llarg de 20 metres, en un temps inferior a 90 segons.

4) Aixecaments de manuelles: es va aixecar tres vegades una manuella de 50 kg amb el braç completament estirat, per després aixecar igualment una manuella de 75 kg el major nombre de vegades. L’estirament de braços havia de partir des de l’espatlla en la posició intermèdia. Tot, en un temps màxim de 90 segons.

5) Transport de carry: calia transportar un carry de 300 kg agafat amb les dues mans al llarg de 20 metres, en un temps inferior a 60 segons. Qui volgués podia utilitzar straps en el primer tram, era opcional, però els havia de col·locar en el temps reglamentari, per la qual cosa qui els utilitzava perdia temps en la seva col·locació i s’havia d’escollir entre utilitzar-los o no.