El Teatre Bartrina de Reus presenta 21 propostes per a la nova temporada d’hivern i primavera 2021, que aposta pel talent local i per atraure franges d’edat poc avesades a anar al teatre. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, i la membre de la Comissió Artística del Consorci del Teatre Bartrina, Rosa Mateu, han presentat aquest dimecres una programació “per a un públic divers”, “atractiva” i “variada”. En concret, s’oferiran 26 representacions de nou obres de teatre, quatre produccions pròpies, quatre concerts, dues produccions locals, un espectacle familiar i un muntatge per a tots els públics i de producció pròpia a través de la xarxa Transversal. La programació i la venda d’entrades s’han adaptat a la situació sanitària.
La venda per als espectacle previstos per a l’hivern començarà a partir del 5 de gener mentre que la dels muntatges previstos per la primavera començarà a final de febrer. A banda, es mantindrà l’aforament del 50% però aquest cop l’ocupació de les butaques serà individual amb bloqueig de butaca a banda i banda.
La nova temporada inclou muntatges que es van haver de suspendre la temporada passada i que s’han reprogramat, com són ‘Molt soroll per no res’, ‘Les variacions Bildelberg’, i els concerts de Mònica Green i d’Aiala.
La programació
El Bartrina obrirà temporada el 3 de gener amb un concert aniversari de la Banda Simfònica de Reus. El 23 i 24 de gener es podrà veure ‘Molt soroll per res’ de la Companyia La Gata Borda, i el 30 de gener, ‘Les Variacions Bildelberg’ de la Sala Trono.
El febrer s’encetarà amb ‘Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers’, coproducció de la Sala Beckett, Titus Andrònic, SL, Heartbreak Hotel i Temporada Alta 2019, que es podrà veure el dia 6. El 20 de febrer hi haurà un concert de Sara Sambola; el 21 de febrer ‘Molotov’, dirigida per David Pintó Codinasaltas, i el 28 de febrer es clourà el mes amb el concert de Medusa, que presentarà ‘080 La Enfermedad de la vergüenza’.
Els dies 6 i 7 de març, dins el Black Music Festival, s’han programat concerts de Monica Green i d’Aiala, respectivament. El 13 de març es podrà veure ‘La tempesta’, de la Companyia Parking Shakespeare.
Ja dins la programació de primavera, el 20 de març arribarà ‘Encara hi ha algú al bosc’, coproducció de Temporada Alta – Festival internacional de Catalunya, Girona/Salt. El 27 de març es continuarà amb el Projecte C.A.M.E.S. Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials, d’Escarlata Circus; i el dia 28 de març, ‘Orbital’, de Farrés Brothers i Cia.
El 10 i 11 d’abril serà el torn de ‘Poema inacabat’, amb direcció i dramatúrgia de Pau Ferran, a partir del text de Gabriel Ferrater. El 17 i 18 d’abril, dins el Projecte Bartrina, ‘Solà sol Solà’, a partir dels poemes de Lluís Solà i ‘de Vi va veu’, a partir de poemes del vi. I el 18, també ‘Que (NO) mori el teatre’, a partir de diverses dramatúrgies contemporànies, i ‘Pels carrerons del darrere’, teatre musical.
La temporada continuarà el 23 d’abril amb ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de la Companyia La Colòrica; el 25 d’abril amb ‘El silenci dels telers’, inspirat en el llibre d’Assumpta Montellà; el 22 de maig amb ‘Els gossos’, producció de la Sala Trono amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona, i el 29 de maig es clourà amb ‘Smiley, després de l’amor’, de Guillem Clua.
A més, la programació ha previst la nova edició de Trapezi 2021, el festival Breus que passarà a fer-se al juliol, el concurs exposició nacional de roses del Centre de Lectura, les sessions del cine club dels divendres i tota la resta d’activitats de les diferents entitats de la ciutat.
El Teatre Fortuny
D’altra banda, el Teatre Fortuny va presentar la setmana passada la nova temporada per al primer semestre de 2021, que consta de 24 espectacles diferents, dels quals se’n faran 28 funcions. En teatre hi haurà espectacles d’humor com ‘El pare de la núvia… i potser del nuvi!’; de reflexió, com ‘Una història real’ i ‘Pedro Páramo’, i altres amb un llenguatge i posada en escena atrevides com ‘Sopar amb batalla’, ‘Be god is’, ‘Monroe-Lamar’ i ‘El mètode Gronholm’.
Pel que fa a la música, hi haurà cinc concerts al llarg de tot el semestre, amb l’Orquestra del Lieu, el mediàtic Marcel Gorgori i Ara Malikian, i també, amb la Suu i els Búhos. ‘Tosca’ i ‘Aida’ seran les dues òperes programades durant el semestre, a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell.
En dansa, per un costat se celebrarà el Dia Internacional de la dansa, amb un ventall ampli d’activitats, on intervindran convidats que parlaran de dansa, del mític ballarí universal Rudolf Nureyev, tallers i classes. I, per cloure aquesta celebració, s’ha programat l’espectacle ‘Amazonas’, de la companyia Andanzas.
La nova temporada del Fortuny posta també pels espectacles familiars, amb tres propostes diferents: ‘En patufet’, ‘Cantajuego’ i ‘Xiula’. D’altra banda, el nou cicle de programació comptarà també amb el projecte Cicle Grans Mestres, dirigit per Francesc Cerro Ferran.
ACN
Equip de redacció