.

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, i Sofia Moya, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, van visitar el dimecres 17 a la tarda el site de Messer Ibérica a Vila-seca. El director general de l’empresa, Rubén Folgado i els responsables de producció i vendes els van presentar l’empresa, les seves xifres clau i les últimes inversions que s’han realitzat en el territori. En la conversa es va aprofundir en la projecció de futur de Messer a Espanya i especialment en el potencial de l’empresa per a contribuir a la descarbonització.

En el seu recorregut per les instal·lacions de Messer al sud del complex químic de Tarragona, els visitants van conèixer detalladament la nova planta de fraccionament d’aire (ASU, per les seves sigles en anglès), la posada en marxa de la qual ha finalitzat amb èxit. Des d’aquest mes de maig, la nova ASU està alimentant la xarxa de gasoductes de Messer que subministra a les empreses químiques i petroquímiques del complex. A la sala de control, els responsables de producció van explicar la innovadora tecnologia d’aquesta nova unitat i la seva contribució a la millora de la fiabilitat i eficiència per a tot el sistema de gasoductes de Messer a Tarragona.

La visita va servir per conèixer la nova planta de fraccionament d'aire. Foto: Cedida

La visita va servir per conèixer la nova planta de fraccionament d’aire. Foto: Cedida

La nova planta produirà gasos industrials, medicinals i alimentaris. Per a la producció de gasos medicinals s’està treballant per a aconseguir l’autorització com a laboratori farmacèutic.

Amb aquesta nova inversió, la companyia es converteix en el productor més important de gasos destil·lats de l’aire a Catalunya amb una capacitat de producció total a Tarragona de més de 5000 tones diàries.