.

El Ral·li alterarà el trànsit a les comarques de Tarragona. Foto : André Lavadinho

El Ral·li alterarà el trànsit a les comarques de Tarragona. Foto : André Lavadinho

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració de l’edició 52 del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada.

Enguany, aquesta prova automobilística se celebra des de divendres 14 i fins diumenge 16 d’octubre, i es restringirà la circulació a diverses vies de quatre comarques: la Terra Alta, el Baix Camp, l’Alt Camp i el Baix Penedès, a la demarcació de Tarragona. A més, altres vies de la demarcació es veuran afectades pel pas de la carrera.

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada es desenvoluparà durant el cap de setmana i, per tant, al moviment d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegiran els desplaçaments habituals. El recorregut de les etapes al llarg de divendres, dissabte i diumenge és el següent:

ETAPA 1. Divendres, 14 d’octubre. Trams: Caseres–Bot–Terra Alta. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i la carretera TV-7411. A més, també hi haurà afectacions a altres vies d’enllaç entre els trams on es disputa la competició com la C-31B, N-420, la TV-7231, la TV-7333 o l’A-7, entre d’altres (veure llistat complet a l’Annex).

ETAPA 2. Dissabte, 15 d’octubre. Trams: Vilaplana–Alcover/Capafonts–Querol–Montmell. Estaran tancades pel pas de la cursa les carreteres T-704, la TV-7041, la T-201, la C-37, la TV-2443 i la TP-2442. A més, també hi haurà afectacions a altres vies com la C-14, la T-11, la TV-7004, la TP-2002 o la C-51 (veure Annex).

ETAPA 3. Diumenge, 16 d’octubre. Trams: Pratdip–Duesaigües. Estaran tancades pel pas de la les carreteres T-311, al T-322, la T-320 i la T-313 i un camí rural. També hi haurà afectacions a altres vies, entre d’altres, l’A-7, la C-44, la N-420, la T-11 i la C-14. (veure Annex).

Convé remarcar que l’esdeveniment esportiu obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat de les comarques esmentades (vegeu ANNEX). Per això, des de l’SCT es demana als conductors que estiguin atents a les restriccions de la circulació que es puguin establir i que se n’informin a través de la ràdio, el 012, la pàgina web de l’SCT (transit.gencat.cat) i el compte de Twitter @transit.

Es poden consultar els itineraris de les etapes al web oficial d’aquesta prova automobilística: http://www.rallyracc.com/2016/ca/

Mesures especials de trànsit pel Ral·li

El dispositiu de l’SCT consistirà en mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit que s’instal·laran mitjançant equips de senyalització i d’abalisament. Tot plegat amb el suport d’un helicòpter, amb sistema de captació, gravació i transmissió d’imatges, tripulat per tècnics de l’SCT que desenvoluparà les tasques específiques de seguiment i informació de les mesures especials i que comunicarà en temps real les afectacions viàries al Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT).

Dissabte 15 d’octubre i diumenge 16, l’SCT establirà les següents mesures especials de circulació per tal de garantir la seguretat viària durant la celebració del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada:

· N-420: la Teixeta – Colldejou. Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament (de punt quilomètric 856 al 849).

· N-420: la Teixeta – Colldejou. Tancament del ramal d’accés des de la N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a la N-420 en sentit Reus Tarragona.

· TP-7401: Porrera. Estarà expressament prohibit aparcar a tota la rotonda (exterior) de Porrera i des d’aquesta del PQ. 6 al 5 de la TP-7401. També s’instal·larà conejat per evitar l’aparcament a banda i banda de l’accés a la N-420 direcció Falset des de la rotonda amb la TP-7401.

Dispositiu del Mossos d’Esquadra per al Ral·li

En apuesta edició de l’esdeveniment esportiu, participaran un total de 396 efectius dels Mossos d’Esquadra, amb funcions de seguretat ciutadana i amb funcions de trànsit, així com la unitat canina, unitat aquàtica, subsòl, TEDAX, Brigada Mòbil i sales de comandament.

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

En el dispositiu, els mossos disposaran d’un òrgan de comandament dins de l’organització per tal de coordinar les intervencions ordinàries, extraordinàries i garantir la seguretat de l’acte, els trams cronometrats de la cursa i totes les activitats que es realitzin dins del parc tancat de Port Aventura.