.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, sostenint el cartell de la cinquena edició del Psicurt entre el director cinematogràfic del festival, Josep Varo (esquerra), i el coordinador, Jaume Descarrega (dreta). Foto: Neus Rovira / Cedida

El Psicurt, el Festival de Curtmetratges Sobre Salut Mental, projectarà 46 treballs en la cinquena edició, que es farà del 8 a l’11 d’octubre. Són les obres seleccionades d’entre les 304 que s’han presentat en la secció oficial. Les projeccions es faran a l’Antiga Audiència de Tarragona i, per primer cop, al Teatre Bartrina de Reus. L’entrada és gratuïta però caldrà reserva prèvia perquè hi ha un aforament limitat per la pandèmia. Malgrat tot, les projeccions es podran seguir de forma virtual i per televisió. La salut mental es manté com la temàtica de les obres seleccionades amb l’afegit que enguany n’hi ha que tractaran problemàtiques derivades de la covid-19.

El Psicurt s’obrirà dijous 8 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula ‘Litus’, del director Dani de la Orden, i amb un debat posterior a l’Antiga Audiència de Tarragona.

El certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, inclou la secció Educurt Express i EDUCURT en la qual participen estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat els beneficis que la cultura aporta a nivell mental. “La cultura és segura i és més necessària que mai en un moment d’emergència sanitària com l’actual. El Psicurt ens situa a Tarragona, i enguany també a Reus, com un eix cultural important”, ha afegit.

Per la seva banda, el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega ha apuntat que “la salut mental té molt a veure amb les emocions i per això és tan important aquest festival, per les temàtiques que tracta i per la qualitat de les obres que s’hi presenten”.

El director cinematogràfic del festival, Josep Varo, i el coordinador, Jaume Descarrega, han reivindicat la necessitat d’un festival com aquest, que té per objectiu “apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema”.

ACN