L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant el Patronat Municipal de Turisme, ha sol·licitat al Ministeri d’Indústria i Turisme fons Next Generation per a la transformació digital i modernització de l’entitat local com a membre de la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents (DTI) i en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Des de fa uns anys, la ciutat ha apostat fermament per una gestió sostenible i intel·ligent, obtenint un dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. Amb el projecte ConecTarragona, que inclou 22 actuacions a implantar i que s’ha presentat per a sol·licitar les ajudes, l’Ajuntament dóna un pas més cap a l’excel·lència posant l’enfocament en la tecnologia com a element clau en l’experiència del turista.
L’objectiu estratègic del projecte és desenvolupar un ecosistema de gestió intel·ligent de Tarragona que permeti un major coneixement de la realitat turística de la ciutat i a la vegada millorar l’experiència de turistes, residents i visitants mitjançant el desplegament de la plataforma DTI i les solucions digitals. En definitiva, crear una ciutat amb una major oferta tecnològica que afavoreixi una millor connexió amb les persones i el sector turístic.
El pressupost total demanat és de 928.070 euros i les principals partides estaran destinades a la implantació i adequació de la Plataforma Intel·ligent de Destinació Tarragona, a un sistema de medició de fluxos, una plataforma única de venda de serveis culturals i turístics, la gamificació i accessibilitat, quioscos d’autoservei a les oficines de turisme i atenció al ciutadà, i un planificador intel·ligent de rutes.
Altres notícies: |
La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que “el projecte ConecTarragona ajudarà a oferir un turisme més sostenible a Tarragona i millorarà la convivència entre turisme i ciutadania. A més, establirà un sistema per obtenir un recompte en temps real de visitants a la nostra ciutat així com sistemes per a poder-los reorientar en funció de la ocupació de cada museu, monument o zona que estigui més saturada en cada moment”.
Ha afegit que “amb el sistema únic de venda d’entrades que volem posar en marxa podrem saber quins espais estan més plens que d’altres”. Ha detallat que “l’Ajuntament ha sol·licitat aquests Fons Next Generation perquè suposen una gran oportunitat per a Tarragona. Però penseu que a la convocatòria s’hi han presentat fins a 250 destins”. Assegura que “hem fet una molt bona feina per presentar un projecte sòlid, atractiu, realista i executable. Confiem que tindrem bones notícies, però són molts els municipis que competeixen per rebre aquestes ajudes”. En qualsevol cas, “el nostre objectiu és apostar per un turisme més sostenible i seguirem treballant en aquesta línia”.
Aprofitar sinèrgies
La Plataforma Intel·ligent de Destí Tarragona compartirà casos d’ús amb d’altres ciutats de l’Eix Mediterrani (Tarragona, Castelldefels, Vila-seca i Vinaròs) així com amb la Diputació de Tarragona i compta amb el suport de nou agents que formen part de l’ecosistema turístic: l’Agrupació de Càmpings de Tarragona, l’Associació d’Hotels de Tarragona, l’Autoritat Portuària, la Cambra de Comerç de Tarragona, el Clúster TIC Catalunya Sud, el Consell Regular de la DO Tarragona, l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona (EMDET, SA), Mercat de Tarragona i PIMEC.
Està previst que el Ministeri d’Indústria i Turisme doni a conèixer els beneficiaris de les ajudes abans que finalitzi aquest 2024. Les actuacions previstes i subvencionades tindran un període d’execució de 18 mesos. Un total de 250 destins han sol·licitat un import de 344.866.200 euros mentre que la convocatòria està dotada amb 96 milions d’euros.
Equip de redacció