.

El president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, i el president de Repsol, Antonio Brufau. Foto: JM.Salvat

El president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, i el president de Repsol, Antonio Brufau. Foto: JM.Salvat

En un context polític tan canviant i en el qual ningú té una bola de vidre per conèixer les conseqüències d’una Catalunya dins o fora d’Espanya, el màxim responsable de Repsol, Antonio Brufau, ha defensat que la seva companyia s’ha de basar en “la situació real” i l’escenari actual és el “nostre escenari de futur”. Òbviament, ha matisat, “no volem entrar en definicions de tipus polític perquè aquí hi ha moltes sensibilitats i com a president de Repsol he de respondre a totes i cada una d’elles”. El president de Repsol també ha aprofitat per lloar la doble vessant de Tarragona: “És un cas molt emblemàtic perquè combina tot el turisme que arriba amb la indústria. A Tarragona tenim un dels pols més importants d’Europa i es fa amb respecte d’un sector amb l’altre”.

Brufau ha fet aquestes declaracions en el marc de l’entrega dels Premis a la Internacionalització de la Cambra de Comerç de Tarragona, que s’atorguen a aquelles empreses distingides per la seva estratègia en els mercats exteriors. Uns premis que a més d’un reconeixement volen ser un estímul a la internacionalització de l’economia i que enguany han estat lliurats pel mateix Antonio Brufau.

Les empreses guardonades

El Premi Creixement Internacional ha estat pel Grup Solarca l’ha recollit el president de la companyia, Joan Enric Carreres, per ser líder en neteges químiques i bufats d’aire i vapor des de l’any 1986. L’èxit en la internacionalització, iniciada fa 15 anys, s’ha assolit per l’experiència acumulada i l’especialització en aquest sector, on més del 90 per cent de la facturació prové del mercat de l’energia i del petroli. Grup Solarca ha tingut presència comercial en més de 50 països. Actualment compta amb vuit oficines pròpies i representacions comercials a diferents països i destina molts esforços als mercats asiàtic i americà.

Un instant de l'entrega dels guardons

Un instant de l'entrega dels guardons

El Premi Presència Internacional ha recaigut en Fluor Plant Engineering. Es tracta d’una de les empreses líders al món en el camp de l’enginyeria, la gestió de compres, la construcció i la direcció de projectes en grans complexes industrials. Fluor va iniciar activitats a Espanya a finals dels anys 80 i avui Fluor SA s’ha posicionat com una de les més grans empreses d’enginyeria del país. Els seus més de 400 empleats desenvolupen la seva tasca a Espanya, Portugal, Itàlia, Sudamèrica i Nord d’Àfrica. Al conjunt de l’Estat està present a Madrid, Astúries i a Tarragona.

El darrer premi, a Logística Internacional, ha estat per Vopak Terquimsa i l’ha recollit el seu director general, José Casajús. Dedicada a la recepció, emmagatzematge i expedició de productes líquids a granel des de fa 40 anys, Vopak Terquimsa ofereix des de la seva situació estratègica, a les instal·lacions dels Ports de Tarragona i Barcelona, un punt de partida en el que les empreses químiques poden emmagatzemar o distribuir tant les seves matèries primeres, per a ser utilitzades al principi de la cadena de producció, com els seus productes, per fer-los arribar a qualsevol lloc on es necessitin.

Joan Marc Salvat