.

Jordi Anglès, durant la seva exposició a la Net Zero Ports & Harbours. Foto: Cedida

Representants del Port de Tarragona van ser presents la passada setmana a la conferència Net Zero Ports & Harbours que se celebrava a Barcelona per a donar a conèixer les noves estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica que està duent a terme l’Autoritat Portuària de Tarragona.

En aquesta presentació, Jordi Anglès, responsable del departament comercial i desenvolupament de negoci, destacava la importància del tràfic dels líquids per al Port de Tarragona, així com les oportunitats comercials dins del panorama de la transició energètica que s’estan vivint. Net Zero Ports & Harbours és una conferència que se centra en la transició energètica marítima i el seu impacte a ports i dàrsenes d’arreu del món. S’hi tracten temes com els combustibles alternatius, l’electrificació o la sostenibilitat. Els assistents a l’acte van poder atendre de la mà d’experts en el sector les solucions innovadores en energia marítima.

Per la part del Port de Tarragona, Anglès, responsable de l’equip comercial i de desenvolupament i expert amb el tràfics de líquids, va ser l’encarregat de posar en valor el paper del Port de Tarragona com a referent en aquest tipus de tràfic i com els molls tarragonins han esdevingut un hub al sud d’Europa i en tota la Mediterrània. Anglès va continuar la seva exposició analitzant la situació actual del mercat comparant-la amb la transició cap a un futur més verd tenint en compte, entre altres coses, les noves regulacions.

A continuació, el representant de l’APT assenyalava les oportunitats en la transició energètica pel Port de Tarragona, com el posicionament com a hub per a noves energies i centrat en els futurs tràfics d’hidrogen i els seus derivats. L’existència d’aquests potencials tràfics obre les portes a l’augment de l’activitat de bunkering amb nous combustibles, una altra oportunitat clau per als molls tarragonins. Anglès va destacar la importància del treball conjunt amb organitzacions com ChemMed i la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.

Per acabar la seva ponència, l’expert portuari remarcava els projectes en curs que està desenvolupant l’APT en termes de descarbonització portuària, com ara projectes pilot en consum d’hidrogen (locomotora i embarcacions de servei) o la producció d’energia fotovoltaica al Port, entre d’altres, englobades al Pla de Sostenibilitat i que demostren el compromís del Port de Tarragona amb la transició energètica.