.

El Port té plaques fotovoltaiques en sis dels seus edificis. Foto: Port Tarragona

Aquesta setmana el Port de Tarragona començarà la instal·lació, al sostre del Club de Rem de Tarragona, de panells fotovoltaics per continuar desplegant la utilització d’energia neta. Es tracta, d’aproximadament, 110 plaques solars que generaran un total de 60KW de potència nominal. La producció que es generi des del sostre del Club de Rem s’injectarà a l’estació transformadora 12.2 del Port Tarragona i des d’allà es distribuirà a diferents punts de dins del recinte portuari com el varador, l’edifici de la policia portuària, part del moll de Rioja, etc.

El pressupost adjudicat del projecte ha estat de 78.129,7 euros (IVA inclòs) i es preveu que els panells estiguin en funcionament a partir de finals del mes de febrer de 2024. L’empresa adjudicatària ha estat BOSIR S.A, una empresa del territori amb més de trenta anys d’experiència i, especialista en instal·lacions de sistemes elèctrics com enllumenats públics, xarxes elèctriques, centres de transformació i instal·lacions industrials.

Amb aquesta instal·lació no només es cobreixen les necessitats que pugui tenir el Club de Rem sinó que l’energia que proporcioni repercutirà directament a diferents indrets de dins del recinte portuari.

Transició energètica al Port

Una línia estratègica del Port és millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona en general. Per aquest motiu l’organisme tarragoní continua desplegant aquest tipus d’instal·lacions i d’accions alineades amb un Port verd i sostenible. A hores d’ara el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en 6 edificis portuaris. En el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, part de l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port. El Port ara treballa en la instal·lació de panells fotovoltaics al club de rem, i al sostre del Refugi 1 del Moll de Costa, que es preveu estigui en funcionament a mitjans de l’any 2024, alhora que s’està redactant el projecte per instal·lar panells fotovoltaics en altres edificis del recinte portuari.

La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica.