.

El projecte del Passaport Cultural de Reus que s’impulsa des del Pla Educatiu d’Entorn, gestionat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus i  l’equip de Llengua Interculturalitat i Cohesió del Departament d’Educació de la Generalitat, amb la implicació de l’Escola Prat de la Riba de Reus arrenca aquest mes de desembre amb sis propostes culturals diferent s. Els infants del Cicle Inicial de l’escola i les seves famílies poden prendre part de les activitats i en cada un dels llocs els posaran un segell al passaport.

Les activitats ofertades són dos concerts i 4 propostes d’arts plàstiques i visuals. Pel que fa a la música, poden assistir al concert dels 10 anys dels Bucs d’Assaig del Casal de Joves, amb els grups Terra Ferma i On Our Way, que es farà el 12 de desembre, a les 19:00 h, amb entrades gratuïtes però limitades, o també, als concerts de la Soul Machine, que es farà el dia 18 de desembre i el dia 19 de desembre, amb preu especial de 2×1 als que tinguin el Passaport Cultural.

D’altra banda, els infants poden anar a veure l’exposició de l’artista Alejandra Caballero a la Galeria d’Art Anquin’s, fins al 15 de desembre, o a la mostra de l’artista Joan III, a la Galeria Antoni Pinyol, fins al 9 de desembre. A més, poden anar a descobrir l’exposició “Reus i els seus artistes 1850-1939” al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat o a veure l’exposició que hi ha actualment al Centre de la Imatge Mas Iglesias titulada “Baix Camp Confinat. Crònica fotogràfica d’una pandèmia del segle XXI”.

La ciutat impulsa el Passaport Cultural com una experiència pilot que vol connectar les oportunitats d’aprenentatge a través de les activitats culturals que s’organitzen a Reus, amb els infants i les seves famílies. El Passaport Cultural s’ha repartit entre els infants de Cicle Inicial, primer i segon, de l’Escola Prat de la Riba, que és l’única de la ciutat adherida a l’Educació 360.

L’eina, el passaport físic, serà el reflex de què un infant aprèn en molts espais i en molts moments diversos a part de a l’escola: a l’esplai, a la biblioteca, al museu, en una representació teatral, en un concert, en una exposició, en un assaig, ….. El passaport fa visible aquest aprenentatge invisible. Amb el Passaport i a través de les seves pàgines, els infants podran acreditar on han participat, què els ha agradat, i recolliran l’evidència amb el segell de l’entitat.

Des de l’escola definiran quines competències clau es treballaran (la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa, l’autoregulació, …) i les integraran en els diferents projectes que desenvolupen a l’escola. El «viatge» finalitzarà amb una cerimònia que es celebrarà al tancament de cada edició del passaport (final del curs escolar), i a la que hi estaran convidats tots els participants i les seves famílies, i tots els agents educatius i culturals participants.

Redacció