.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, amb el cartell de Sant Jordi d’enguany. Foto: Ajuntament

Reus tindrà el Parc de Sant Jordi com epicentre de la Diada de Sant Jordi. Després del placebo obligat per la pandèmia el passat 23 de juliol, enguany s’ha elaborat un model resilient fins a tot a un empitjorament de la incidència de la pandèmia sempre i quan no arribi a nivells catastròfics. La celebració, consensuada dins de la Comissió de Sant Jordi que agrupa consistori, llibreters, floristeries i entitats ha dissenyat aquesta tornada a la ‘nova normalitat’, que representa una sortida similar a la duta a terme a Tarragona l’any passat. Llavors es va habilitar en una coca de la Rambla Nova un circuit d’entrada i sortida limitat, amb control d’accessos. I aquest és el sistema pel qual s’ha inclinat l’ajuntament de la capital del Baix Camp enguany. Segons el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, la reubació al Parc d’una festa que tenia com a focus tradicional la plaça del Mercadal presenta totes les certeses possibles davant la covid-19 i recupera almenys la sensació del Sant Jordi de tota la vida.

La proposta contempla un circuit d’entrada i sortida ben definit que s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 20.00 hores i una aforament limitat a 250 persones a l’interior del recinte habilitat, on només s’hi podran instal·lar paradetes de llibreries i floristeries en unes parades més àmplies per poder mantenir la distància i un recorregut marcat per evitar creuar-se amb altres persones. Les entitats hi tindran una “presència simbòlica” si bé des del consistori es durà a terme la promoció de qualsevol iniciativa telemàtica individual o conjunta que determinin dur a terme. “Enguany no caldrà demanar entrada prèviament”, ha assenyalat també el regidor, que ha deixat clar que es garantirà un “moviment constant i controlat” limitant la durada màxima per permanència per persona dins del Parc a 30 minuts.

S’ha previst habilitar  un espai a la plaça d’Anton Borrell per a la signatura d’autors locals. Serà al punt d’informació de l’Ajuntament de Reus que, en aquesta ocasió, cedirà també un espai a la Diputació de Tarragona, institució col·laboradora de la festa. També hi seran presents -tot i que de manera diferent- els elements de cultura popular propis de la diada de Sant Jordi com són el drac o la Víbria.

J.S.