.

Ajuntament de Vilallonga del Camp.

Ajuntament de Vilallonga del Camp.

La Junta de Govern de Vilallonga ha sortit al pas de les crítiques del grup municipal d’ERC al consistori, lamentant el vot contrari de CiU a pagar els tributs a l’Agència Tributària Catalana. En un comunicat fet públic als mitjans, el govern format per CiU i PP lamenta que aquesta picabaralla enfosquís dos punts importants de l’ordre del dia com són la liquidació del pressupost del 2013 amb un romanent de tresoreria de 261.601,52 euros “molt superior a l’anterior que va ser de 149.184,06 euros”. Uns resultats que situen Vilallonga amb un superàvit no financer de 19.507,74 euros, complint amb la regla de despesa i amb l’objectiu del límit del deute. I, en segon terme, l’aprovació definitiva del POUM després d’un “llarg camí”.

Sobre les crítiques d’ERC, recordant que CiU havia votat a favor de mocions semblants al Catllar o Valls, la junta de govern ha justificat la negativa a pagar a la Hisenda catalana de la següent manera: “Fins que per part del nostre Govern no se’ns donin les instruccions adients per tal de procedir a ingressar els tributs estatals davant l’Agència Tributària Catalana, la qual a dia d’avui s’està preparant i s’està dotant dels recursos i sistemes adients per tal de fer-ho possibles i facilitar-ho”.

En el moment que el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya comuniqui tenir els mitjans a punt per a gestionar els tributs estatals, sosté el document, “es doanran les ordres oportunes a la Hisenda Municipal per tal que tots els tributs siguin ingressats a les oficines de la Hisenda Catalana”. Fer-ho avui, sentencia la junta de govern local, “sera carregar de feina a l’Agència de Tributs Catalanes i distreure-la en el seu objectiu de crear la nostra Hisenda que és l’objectiu a assolir”.