El piano serà un dels grans destacats de la nova programació de primavera de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca on entre d’altres propostes hi haurà el Gospel i en el que s’aposta a la vegada per artistes del territori i els de fora. Una programació de celebracions com el 40 aniversari del Cor de Sant Esteve o els 25 anys de l’Orquestra Hëndel i composta per 13 concerts.
El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el secretari de la Fundació, Josep Toquero; el director de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, Xavier Pastrana i el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano, han presentat aquesta matí el programa de la nova temporada primaveral de l’Auditori que s’allargarà fins al mes de maig.
Tot i que la programació arrenca aquest divendres dia 7 de febrer, l’Auditori va oferir de forma especial el passat dia 19 de gener un concert al voltant de l’obra de Mendelsshon ‘Somni d’una nit d’estiu’ a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins i el Cor Amics de la Unió de Granollers amb motiu de la Festa Major del municipi, i que va rebre gran acollida.
Pujals destaca també aquest proper primer concert de divendres amb Lucerne Winds i E. Bagaría, una formació de cambra de reconegut prestigi amb solistes i músics de l’Orquestra del Festival de Lucerne del director Claudio Abbado. A més, el duet francès Reach-Martynov, la pianista italiana Cinzia Bartoli, el gran pianista Cecilio Tieles, el cor de l’Auditori amb Alan Branch i el conjunt Barcelona Modern Project amb Jordi López, tindran el piano com a protagonista de la programació.
Concert solidari per la malaltia de San Filippo
L’Auditori tornarà a dedicar un dels seus concerts a una malaltia en una clara aposta per la solidaritat. En aquesta ocasió una de les malalties rares, la de San Filippo, que provoca la mort prematura en joves entre els 15 i 20 anys per degeneració. Comptarà amb el Cor Carlit Gospel com amfitrió del concert que es durà a terme el dia 14 de febrer a les 21.30h a un preu benèfic de 10€. “Un esclat de la música Gospel amb la primera formació Gospel més antiga de Catalunya” ha destacat el programador Solórzano.
El president ha fet menció important també als cors locals, el cor de l’Auditori i el Cor Sant Esteve que celebra 40 anys junt amb l’Orquestra Hëndel que en celebra 25. Per aquest motiu, aquesta farà un recorregut d’obres “que han omplert tan brillantment aquesta orquestra durant tots els anys de la seva existència” comenta. “Una estació de pas per als nostres alumnes” destacant l’objectiu pedagògic i a la vegada artístic.
El director, Xavier Pastrana, ha destacat per la seva part que el de Sant Esteve “oferirà la història de la música a través del cànon, una tècnica compositiva molt bàsica que en la pràctica és tot un repte” i ho faran a través dels cànons de Bach, Mozart o Bethoven, entre altres, el 14 de març a les 21.30h. També el de l’Orquestra de l’Auditori ‘Corda-Nit’ l’11 d’abril a la mateixa hora amb un ambiciós programa per a cordes on entre d’altres destaca la Petita Serenata Nocturna de Mozart i ‘Corda-català’ que girarà al voltant del nostre país i de fora el 30 de maig.
Programació amb projecció dins i fora del territori
El director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano, ha declarat que “és una programació feta pensant en les persones del territori i que s’han projectat des del territori i sense complexos de comptar també amb gent afincada arreu d’Europa i que també poden formar part d’una programació conjunta de qualitat”.
També ha donat importància a classes magistrals i assajos oberts que alguns dels artistes oferiran als alumnes del Conservatori creant sinergies. El primer aquest mateix divendres a les 17.30h abans del concert ‘Lucerne Festival Winds & E.Bagaría on ha destacat al oboè Lucas Macías.
L’IVA, causant de la pujada de preus
El president, Josep M. Pujals, ha comentat que “després d’11 anys mantenint els preus, ens hem vist en l’obligació i necessitat d’incrementar els abonaments a causa de la pujada de l’IVA”. D’aquesta manera l’abonament junior (fins a 21 anys) pasa dels 30 als 45 euros, el d’adult (de 22 a 64 anys) dels 45 als 60 euros i el sènior (a partir de 65 anys) dels 30 als 45 euros. Tot i que Pujals destaca que “també hem passat de 5 o 6 concerts a 13”.
Segons Pujals, no s’ha produït cap baixa per parts dels abonats després d’enviar-los una carta explicant els motius de la pujada. “Hem tractat de compensar i repartir els chachés i s’ha de tenir en compte que el preu de molts dels artistes en altres sales és molt major”. En aquest sentit “tots hem fet esforços” comenta. Per al president, es tracta d’una programació “de qualitat, proximitat i d’implicació amb els nous valors musicals del territori”
*(Pots consultar la programació en aquest enllaç)
-Adrià Recasens-