L’Ajuntament de Reus ha actualitzat el Geoportal, el mapa web de la ciutat que integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de Reus amb serveis avançats de localització, i informació cartogràfica. Una de les novetats més destacades és la incorporació de l’ortoimatge de 2019, les últimes imatges aèries del terme municipal de Reus fetes amb vol fotogràfic d’alta resolució.
L’actualització també millora la cartografia municipal, amb la incorporació dels nous canvis com carrils bici, aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda, aparcaments per a vehicles elèctrics amb carregadors, i, igualment, s’ha actualitzat la senyalització horitzontal.
Les noves utilitats milloren i amplien les prestacions que ofereix el servei, amb informació nova relacionada amb serveis municipals i els límits administratius.
- S’ha actualitzat i afegit informació sobre contenidors de roba usada i contenidors d’oli.
- S’ha afegit un apartat de benestar animal amb les diferents zones d’esbarjo i d’higiene per a gossos.
- Es poden consultar els diferents tipus de carregadors de vehicles elèctrics, i si són de titularitat pública o privada.
- En l’àmbit dels límits administratius, ara es poden consultar i visualitzar les àrees dels codis postals, les partides del municipi i les àrees de bàsiques de salut
D’altra banda, durant l’estat d’alarma, l’Ajuntament va activar al Geoportal un espai Covid-19 on els comerços i serveis que van estar actius eren visibles al mapa web, facilitant informació detallada dels serveis oferts. Actualment, aquesta iniciativa es manté activa per a la seva consulta.
El Geoportal ha estat impulsat pel departament de Cartografia del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus. A través d’aquesta eina, es posa a l’abast de la ciutadania la informació territorial i de serveis de l’Ajuntament.
A través del Geoportal, l’usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, pot realitzar amidaments per conèixer les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l’Streetview de Google sense sortir del Geoportal, veure l’evolució històrica de la ciutat a través de les ortofotos aèries o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres utilitats.
Es tracta d’una eina àgil, senzilla i que s’adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica amb més de 1200 visites mensuals. Aquesta solució s’ha desenvolupat en la seva totalitat mitjançant una plataforma de programari lliure i oberta, d’acord a l’aposta tecnològica de l’Ajuntament de Reus per aquest tipus de tecnologies.
Redacció
Equip de redacció