.

Imatge d’arxiu del Parc del Pescador, que acollirà el Festival Pròleg el 23 d’agost. Foto: Arxiu

Pròleg és una entitat juvenil de Cambrils que ha aconseguit la consolidació del seu propi festival i que s’ha fet un lloc en el calendari festiu cambrilenc, celebrant-se el penúltim divendres d’agost. Per calendari, s’emmarca en els actes de la Festa Major de la Mare de Deu del Camí i enguany arribarà novament al Parc del Pescador el pròxim 23 d’agost.

És un festival cultural, musical i artístic amb accés lliure. En totes les seves edicions ha tingut una gran acollida per part del públic. L’horari de les activitats comença de les 17:30 h i acaba a les 03 h de la matinada. El format característic del Pròleg és el de celebrar espectacles i tallers familiars i mercat d’artistes locals per la tarda i actuacions d’artistes emergents per la nit. Així, es munten diferents escenaris per donar cabuda a totes les propostes. Hi haurà una zona de restauració amb food trucks per sopar i barra amb servei de begudes.

Entre les novetats que presenta aquesta edició hi ha una mostra de música i dansa senegalesa per part de l’Associació de Senegalesos de Cambrils; la convocatòria d’una taula rodona sobre cultura, música i territori. També s’ampliarà l’horari del Mercat d’Artistes i hi haurà un espai per la venda de cervesa artesana.


Altres notícies:


El suport a entitats juvenil és una de les accions previstes al Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2026 (PMJC) en diferents nivells, tant a nivell d’acompanyament, a nivell de subvencions econòmiques, de suport logístic o de difusió de la programació d’entitats juvenils “Joves+18”.  La voluntat de la regidora Laura Mellau és recolzar l’associacionisme dels joves, animar la seva autonomia per endegar projectes i dotar de serveis les activitats juvenils.

Artistes que actuaran enguany al Pròleg:

Adala com a cap de cartell a la nit. Un dels principals noms de l’escena reggae catalana. Presentarà el seu nou disc Delta, publicat a finals del 2023, acompanyat de la seva banda. Delta, que agafa el seu nom de les ones delta del cervell, parla del subconscient, un subconscient col·lectiu format per totes les persones que ens envolten i ens han precedit, sense perdre les peculiaritats del projecte d’Adala: un missatge condensat en música i transformació que aporta una nova manera d’entendre l’art a través de la contracultura.

Meli Perea, cantant d’origen colombià establerta a les Terres de l’Ebre que el 2020 va iniciar el seu projecte en solitari. El 2023 va sortir el seu disc debut, Prisma, un diàleg entre el rap i els ritmes llatins, la música electrònica i els sons afrocolombians. Estil molt personal a través del freestyle i del folclore del Carib colombià.

Orquestrina Trama, música d’arrel tradicional del Pirineu i altres temes de composició pròpia. En formen part un grup de joves vinculats a la música i la cultura popular tradicional del Pirineu, amb l’objectiu de fer reviure melodies i cançons a les places i crear una festa per a tothom. L’espectacle és un concert que convida a tothom a ballar.

Teatre Arrossegat de Catalunya de la companyia Teatre Nu: Un espectacle familiar que posa en escena una companyia de teatre que es mou pel món per representar les històries més conegudes i estimades del repertori universal. S’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants per oferir un teatre popular mentre juga amb el públic.

Sound System, música amb vinils entre artistes i al final de la nit.

També s’oferirà aun taller familiar amb botes del Circ de les Mussaranyes, amb activitats diverses per jugar i interactuar amb barrils.