.

El FICVI-Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca- acaba de tancar el període d’inscripció de la seva setena edició amb un total de 666 curtmetratges inscrits procedents de 42 països diferents. Un èxit que continua avalant el FICVI com a festival col·laborador en la preselecció de curtmetratges pels Premios Goya.

S’han presentat curtmetratges d’arreu del món, Albània, Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Bolívia, Brasil, Xile, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, Cuba, Equador, Espanya, Estats Units, Estònia, França, Índia, Iran, Irlanda, Israel, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Malàisia, Mèxic, Noruega, Països Baixos, Panamà, Paraguai, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Sèrbia, Sud-àfrica, Taiwan, Turquia, Uruguai, Uzbekistan.

Actualment, s’està treballant en el procés de selecció dels curtmetratges finalistes i a finals d’agost es presentarà la llista dels finalistes que es podran veure en aquesta setena edició que se celebrarà del 14 al 23 d’octubre al Celler de Vila-seca.

Celler de Vila-seca, el nou emplaçament del FICVI

El Celler de Vila-seca es troba molt a prop del Castell i té la consideració de Bé Cultural d’Interès Local. L’edifici es va construir l’any 1919, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roure (fill del també arquitecte Lluís Domènech i Muntaner). El Celler, d’estil noucentista, va ser adquirit per l’Ajuntament de Vila-seca l’any 2014. Recentment, s’ha dut a terme un projecte de restauració i museïtzació del celler. El projecte global pretén crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca, i el conjunt arquitectònic del Celler de Vila-seca, per tal de permetre diversos usos culturals.

Redacció