.

El domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGBTI, lluiex penjat a la façana del palau municipal durant tot aquest dimarts, 17 de maig, amb la voluntat de posicionar l’Ajuntament de Reus en contra d e qualsevol tipus de discriminació pel simple fet de ser o sentir. Per tal de lluitar contra l’LGBTIfòbia, cada any, des dels Punts d’Atenció a la Diversitat Sexual de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’entitat referent del Camp de Tarragona, H2O, s’organitzen diversos actes a la ciutat.

L’acte de commemoració serà el dimecres 18 de maig, a les 18:00h, als Rentadors del Casal de les Dones, amb la conferència col·loqui “ARTivisme Queer: com reivindicar a partir de l’art, la cultura i el drag”, a càrrec de Josemola.

També el proper dia 25 de maig a les 18:30 al Mas Pintat es durà a terme una xerrada oberta a les famílies sobre les realitats dels adolescents «Ens apropem a les realitats LGBTI en família». L’acte està organitzat conjuntament entre el departament municipal de Joventut, el Mas Pintat i el PADS .

Aquests actes sorgeixen del Pla Municipal de Polítiques LGBTI+ de Reus, aprovat l’any 2019. Concretament, entres els objectius del pla s’hi inclouen: “Garantir el compromís del Consistori en el disseny, la planificació, la implementació, el seguiment i la valoració de polítiques locals amb perspectiva de diversitat sexual i de gènere garantint els drets del col·lectiu LGBTI+”; “Visualitzar i reconèixer les aportacions del col·lectiu LGBTI+”; i “Celebració d’actes commemoratius i reivindicatius”.

Redacció